Foto: Konrad Dudek, sxc.hu

28-årig teologistuderendes solidaritet med den fastende Kristus måtte fredag aften vige til fordel for et uimodståeligt tilbud fra Hungry.dk.

Askeonsdag, den 5. marts, var Jørgen Clemmensen sammen med en gruppe andre unge til fastegudstjeneste i den københavnske frikirke, hvor han er kommet, siden han meldte sig ud af Folkekirken i forbindelse med loven om vielse af homoseksuelle.

Efter gudstjenesten indtog de unge et simpelt og kødfrit måltid, mens de talte om, hvordan de kunne bruge fastens fyrre dage til at markere deres solidaritet med Kristus, der fastede fyrre dage i ørkenen.

Jørgen besluttede, at han hver fredag ville leve udelukkende af vand og brød, og det gik også fint den første fredag.

“Men i fredags opdagede jeg et tilbud fra Hungry.dk, som jeg simpelthen ikke kunne modstå,” lyder det flovt fra den 28-årige teologistuderende.

20 procents rabat
Tilbuddet lød nemlig på hele 20 procents rabat og gjaldt kun denne fredag.

“Jeg havde haft en lang dag, for jeg gør rent om morgenen, før jeg møder på studiet. Og så er jeg i gang med en større opgave, som jeg blev nødt til at arbejde med om aftenen,” fortæller Jørgen Clemmensen, der derfor ikke kunne modstå tilbuddet om billig takeaway.

Han understreger dog, at han tager sin tro meget alvorligt, og at han i de resterende dage vil holde sig strengt til sit fasteløfte.

“Bortset fra den 28. marts, hvor jeg skal se X Factor-finale sammen med de andre fra kirken. Men vi havde allerede fra start besluttet, at der spiser vi altså lækker mad,” siger han.

Tegn på Satans magt
Generalsekretæren i Indre Mission, Thomas Bjerg Mikkelsen, udtrykker beklagelse over, at rettroende mennesker som Jørgen Clemmensen ikke overholder fasten, men understreger, at det ikke udelukkende er det enkelte menneskes ansvar.

“At nogen overhovedet finder på at lave tilbud på takeaway eller afholde finale i X Factor på fredage i fastetiden er et tegn på, hvor stærk Satans magt er her i verden,” udtaler han.

Derfor mener han også, at Gud nemt kan tilgive sådan en overtrædelse:

“Det er jo en mindre ting, og jeg er sikker på, at Jørgen Clemmensen er på den sikre side med en times ekstra bibellæsning i den kommende uge.”