Hvis nogen siger noget, så passer det. Med udgangspunkt i dette såkaldte Jelved-princip sætter De Radikale gang i en offensiv, der skal løse alle problemer i hele verden.

Det var kun begyndelsen på en stor politisk offensiv, da kulturminister Marianne Jelved (RV) i sidste uge udtalte, at hvis noget bliver bragt af DR, så er det public service. Det samme princip skal nemlig også anvendes på De Radikales øvrige ministerområder.

Perspektiverne er lovende, mener partiets formand, Margrethe Vestager.

“Vi har gjort, som vi lovede. Og lyttet. Til eksperter som astrologer, Master Fatman og Stein Bagger. Og vi har nu indset, at man bare skal definere, at alt, der koster penge, er godt og rigtigt. På den måde regner vi med at have løst alle Danmarks problemer i løbet af oktober eller november,” udtaler hun.

Slut med ghettodannelser
Margrethe Vestager regner med, at effekten vil være størst i Manu Sareens Ministerium for børn, ligestilling, integration og sociale forhold.

“Det har været svært at finde ud af, hvordan vi forhindrer ghettodannelser i kvarterer som Vollsmose, Tingbjerg og Gellerup. Men nu giver Jelved-princippet os mulighed for at sige, at hvis et integrationsprojekt selv mener, at det er vellykket, er der ikke længere en ghetto det sted,” fortæller hun begejstret.

Nemt at sikre uddannelse
Også for uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen er perspektiverne enorme.

“Det bliver en smal sag at nå vores målsætning om, at 95 procent skal have en uddannelse. Uddannelse er jo, hvad folk selv gør det til, og så kan vi bare udstede de relevante eksamensbeviser,” udtaler hun.

Hun medgiver dog, at det bliver en udfordring, hvis lærerne dermed bliver arbejdsløse.

“Men det kan vi evt. løse ved at nedsætte et udvalg, der kalder arbejdsløsheden blandt lærere ‘lav’,” siger hun.

Allerede verdensfred
Udenrigsminister Martin Lidegaard har allerede brugt Jelved-princippet til at indføre permanent verdensfred. Samtidig ærgrer han sig over, at det nye princip ikke kom, allerede mens han var klimaminister:

“Jeg brugte jo alt for mange penge på de her solceller, der stort set ikke har nogen reel effekt på udledningen af CO2. I dag ser vi sådan på det, at effekten er ligegyldig, fordi det er pengene, der tæller. Var det også sådan dengang, havde jeg faktisk reddet kloden fra at gå under.”