Over 90 % af befolkningen brænder inde med idiotiske udsagn, som med fordel kunne deles med resten af befolkningen. Internettet kan byde på en løsning, mener edb-ekspert.

“Sikke dog en modbydelig fascist!” udbryder Karen Justesen, idet en kendt politiker dukker op i TV-Avisen.

Karen Justesen er en af de mange danskere, der i dag lufter sine ugennemtænkte holdninger og sit generelle had over for venner, bekendte eller sig selv, og ifølge en ny undersøgelse er hun ikke den eneste, der ønsker et bedre forum for de dumme udsagn.

“Det kunne være rart, hvis der var et sted, hvor man kunne komme i kontakt med mange på én gang. Så kunne man rase ud på skrift og måske endda vise, at man syntes godt om andres vrede ytringer, sådan med et enkelt klik på den der mus,” forklarer Karen Justesen, der i dag primært benytter telefonen, når hun vil af med impulsive fornærmelser via moderne teknologi.

Hårdt for stemmen
“Men det er hårdt for stemmen at bagtale folk over for sine venner, og det synes de jo også,” erklærer den pensionerede sygeplejerske, der for nylig har klaget telefonisk over sin nabo, den lokale borgmester og den uforståelige udtale i en nyere dramaserie på DR.

Heldigvis tyder meget på, at det fremadstormende internet snart kan hjælpe danskere som Karen.

“Lige nu skal man som bitter borger i Danmark være ret skarp til edb, hvis man vil fornærme andre på højteknologisk vis, men det kan hurtigt ændre sig,” fortæller edb-ekspert Mogens Ivarsson, der selv bruger debatforummet Usenet, når han fyldes af retfærdig harme.

Ikke noget for politikere
“Desværre er Usenet ikke så kendt blandt almindelige danskere, men hvis man kunne udvide konceptet og gøre det mere brugervenligt, tror jeg, det har en fremtid,” mener Mogens Ivarsson, der dog ikke tror, at offentlige personer kan lokkes til at udfolde sig på et sådant medie.

“De vil formentlig blive mødt med meget større had end almindelige mennesker, fordi alle kender deres holdninger fra fx tv eller aviser, så medmindre man som politiker eller lignende ligefrem ønsker at falde i dyb depression og selvlede, vil jeg ikke anbefale, at man på den måde forsøger at komme i kontakt med befolkningen,” slutter eksperten.