Efter lang tids hård træning lykkedes det en 44-årig mand at løbe fra døden under et maratonløb.

Bjarko Elholm fra Vojens har i syv måneder trænet mere end tre timer dagligt til sin deltagelse i Vienna City Marathon, som blev afviklet søndag eftermiddag. Men selvom han blot kom på en 4242. plads, er han stadig overordentlig glad for sin præstation. Med sit dedikerede løb lykkedes det ham nemlig at distancere intet mindre end døden.

“Efter at jeg passerede de 14 kilometer, opdagede jeg, at døden holdt et ambitiøst tempo nede bagved og langsomt var ved at indhente mig,” fortæller Bjarko, som ikke var i tvivl om, at det faktisk var den frygtede mand med leen, som var i hælene på ham.

“Jeg kunne se, det var døden, ingen tvivl om det. De fleste løbere foretrækker kropsnær spandex, og der er trods alt grænser for, hvor mange der bærer en mølædt kutte og skarpslebne høstredskaber,” siger han.

Havde særlig plan
Imidlertid var Bjarko forberedt på, at døden før eller senere også ville forsøge at indhente ham, og han havde derfor en særlig plan parat:

“Mens mange andre mennesker ikke aner, hvad de skal gøre, hvis døden melder sin ankomst, har jeg i årevis vidst, at præcis den situation kunne opstå. Derfor havde jeg forberedt mig på ganske enkelt at løbe fra ham.”

Bjarko Elholm forklarer, at han for år tilbage opdagede, at selvom døden tilsyneladende opsøger næsten alle før eller senere, er ihærdig og tilbagevendende løb hans akilleshæl.

Frygter længere distance
“Løb er ingen nem strategi,” siger han dog advarende.

“Men hvis man løber hurtigt, rigtig meget og hele tiden på en måde, hvor man både nyder det og brænder rigtig mange kalorier af, er det overordentlig tvivlsomt, om døden nogensinde indhenter en,” siger Bjarko.

“Når man nu ved, at alle drømmer om at løbe fra døden, blev jeg overrasket over, at det var mig, det lykkedes for,” fortæller Bjarko, som dog understreger, at selvom han løb fra døden på 42,195 kilometer, vil han ikke udelukke, at det kan lykkes den frygtede modstander at indhente ham på en længere distance.