“Nå, men så er det vel godt nok,” udtaler den samlede danske befolkning bistert som svar på Ahmed Akkaris undskyldning for sine handlinger under Muhammed-krisen og tilføjer: “Fint”.

“Til Danmark vil jeg til slut gerne sige: Undskyld.”

Sådan lyder næstsidste sætning i Ahmed Akkaris nye bog, “Min afsked med islamismen”, og det at undskylde har fyldt meget i den tidligere imams offentlige liv på det seneste. Ud over bogen har Akkari givet utallige brødebetyngede interviews og endda opsøgt Anders Fogh Rasmussen personligt for at undskylde for, at han under Muhammed-krisen rejste rundt i Mellemøsten og opildnede til had mod Danmark.

Efter længere betænkningstid har landet nu besluttet sig for at svare med et kort og lettere passiv-aggressivt svar.

“Jamen, det er vel godt nok, at han siger undskyld. Fint,” udtaler den samlede nation med bister mine og understreger, at alting skam er helt i orden mellem Danmark og Akkari nu.

Ingen problemer
“Nej nej, der er ikke noget der, slet ikke. Han virker da som en fin fyr. Dejligt, at han åbenbart er blevet et nyt menneske.”

På sin side er Ahmed Akkari glad for, at Danmark har taget ham til nåde, men udtrykker dog også en vis skepsis.

“Det virker lidt som om, de ikke helt mener det. Jeg ved ikke præcis, hvad det er, der gør det, men det er som om, der stadig er noget galt,” udtaler Akkari til RokokoPosten gennem en krypteret walkie-talkie et hemmeligt sted over Grønland, hvorfra forfatteren planlægger at føre dialog med forskellige danske imamer om, hvordan man bedst modvirker ekstremisme.

Møder kun kærlighed
Også det muslimske samfund accepterer Akkaris undskyldning og mener, det er helt unødvendigt for den tidligere imam at gemme sig af frygt for vold og trusler.

“Ingen oprigtigt angrende skal møde andet end kærlighed fra os, og vi kunne aldrig finde på at gøre noget ondt ved uskyldige, fx ved at opsøge dem på deres privatadresse med økser eller håndvåben,” udtaler Leif Abu Ahmad Kristensen, der er formand for Sharia for Sameksistens.

Indtil videre planlægger Ahmed Akkari dog ikke at blive boende i Danmark, men det har den accepterende nation det også fint med, både muslimer og andre.

“Jamen, vi tolker det på ingen måde som om, han ikke gider have noget med os at gøre. Det er helt fint. Han må have held med det hele,” slutter det tilgivende land.