Foto: Ewen Roberts, Flickr

Efter flere måneders tavshed indrømmer en 71-årig vendelbo, at han mødte Jesus i sin stald en morgen i februar. Han beskriver mødet som “vældig fint”.

I Bitteby i Voer Sogn, der er en del af Brønderslev Provsti, bor Vagner Sørensen. Det har han gjort i hele sit 71-årige liv, og det, mener han selv, bliver han nok ved med, til han skal herfra.

Indtil for få måneder siden levede han et liv som alle andre: Tidligt op for at malke og så ind for at høre Morgenandagt på P2, lidt kaffe med konen og så ellers videre med arbejdet til middagstid, hvor der er lidt godt at spise og tid til en lille lur. Eftermiddagene blev tilbragt med mere arbejde og så endnu en kop kaffe og et lille hvil til Radioavisen, før aftensmaden blev serveret. Aftenerne gik med at ordne de sidste sysler, og tit blev der også tid til et spil kort eller en hyggelig komsammen med naboerne.

Blev da lidt overrasket
Men for få måneder siden skete der noget, der fuldstændig forandrede Vagner Sørensens liv.

“Ja, der sker nu stadig det samme, men der er jo bare lige det, at Jesus besøgte mig ude i kostalden en morgen i februar,” fortæller han.

Han fortæller videre, at han da nok blev lidt overrasket over, at det var Jesus, der kiggede forbi.

“Man forventer jo ikke lige at få besøg sådan midt under malkningen,” indrømmer Vagner, der først troede, det var hans kone, der kom for at se til ham:

“Jeg var lidt forkølet, så jeg tænkte, at hun måske kom ud med en romtoddy, men så var det altså Jesus.”

Flink at snakke med
Om mødet med Guds søn og verdens frelser fortæller Vagner Sørensen, at det var “vældig fint”.

“Jeg var jo nok lidt paf til en start, men han var en jøw en (vældig rar, red.), så man endte jo med at tø noget op – og ja, så blev han jo og spiste til middag med os, før han for til himmels igen.”

Vagner Sørensen er glad for oplevelsen, men har ikke lyst til at afsløre, hvad der blev talt om den dag.

“Vi snakkede jo om et og andet, der gjorde indtryk, men en synes jo nok, at det er lidt privat,” siger han og tilføjer, at det skam var vældig hyggeligt at hilse på Herren.

Han forstår dog ikke mediernes interesse.

“De skrev jo da om det i lokalavisen, fordi det var her, han kom på besøg, men jeg forstår nu ikke, hvorfor andre vil skrive om, at Jesus kom til Bitteby,” slutter han.