Venstres leder og Danmarks tidligere statsminister anklager ugebladet SE og HØR for på ingen måde at have holdt et vågent øje med hans pengesager.

I flere år har Lars Løkke Rasmussen været gennem mediemøllen på grund af gentagne sager om økonomisk sjusk med alt fra fadøl til hotelporno og eksklusive flyrejser, hvilket er blevet opdaget efter flere måneders ihærdigt journalistisk graverarbejde.

Men efter, at det er kommet frem, at et dansk ugeblad i årevis har overvåget kendte danskeres privatøkonomi ned i mindste detalje, føler Venstres partiformand sig groft svigtet og forbigået af pressen.

“Det kan ikke være rigtigt, at jeg skal opleve, at der går måneder eller ligefrem år, før mine økonomiske fejldispositioner kommer frem, når andre kendisser bliver overvåget i realtime,” siger den tidligere statsminister.

Groft urimeligt
“Den forskelsbehandling er groft urimelig og uværdig i betragtning af, at jeg både er folkevalgt og har et langt mere interessant privatforbrug end både Dronning Margrethe og Casper Christensen,” forklarer Venstres partiformand indigneret.

SE og HØR’s chefredaktør, Niels Pinborg, forsvarer sig imidlertid med, at avisens overvågning langt fra har været systematisk og primært centreret om personer, hvis overdådige økonomiske dispositioner og tvivlsomme drikkevaner må antages at være overraskende for en bredere kreds.

Pinborg mener “af indlysende grunde” imidlertid ikke, at Lars Løkkes forbrug har levet op til de kriterier.

Også den tidligere familie- og forbrugsminister Henriette Kjær (V) er stærkt fortørnet over ikke at have fået sin privatøkonomi overvåget og arbejder nu på et åbent brev til ugebladet, hvor hun anklager de ansatte for at være indirekte medansvarlige for flere køb af blandt andet sofagrupper og baldakiner samt hendes utidige afgang som minister.