Foto: sanja gjenero, freeimages.com

“Hvis ateisme er en tro, er det en hobby ikke at samle på frimærker,” lyder et populært ateistisk slogan. Men det er en hån mod ikke-frimærkesamlere, lyder det fra Afilatelistisk Forsamling.

Hver onsdag klokken 19.30 mødes 17 mennesker i et klasseværelse på en folkeskole i Aarhus. De er medlemmer af Afilatelistisk Forsamling og mødes for at dyrke deres fælles manglende interesse for at samle på frimærker. Snakken går lystigt hen over de små skåle med chips og småkager, og der er termokander med friskbrygget kaffe og te til at skylle ned med.

I aften er der oplæg over emnet “Alt det, man får tid og råd til, når man ikke samler på frimærker”. Det er lokalafdelingens formand, Mathilde Krøyer-Olesen, der holder det.

“Frimærker er et levn fra en tid, vi på ingen måde ønsker at vende tilbage til. Og kommunerne støtter rask væk foreninger, der intet andet formål har end at sætte disse små sutteklude til papirlapper i system med en pincet,” siger hun blandt andet.

I den grad en hobby
“Det er rigtigt!” lyder det fra en af tilhørerne, og en anden istemmer: “Hørt!”

Stemningen er god, og Mathilde Krøyer-Olesen fortæller efter sit oplæg, at afilateli er en virkelig god hobby.

“Det er derfor, vi er så trætte af, at ateisterne bliver ved med at sige, at det ikke er en hobby ikke at samle på frimærker. Fint nok, at de forsøger at benægte, at de i virkeligheden er troende, men det skal vel ikke gå ud over os?” spørger hun og ser pludselig træt ud.

Et andet medlem af foreningen, Christian Jürgensen, fortæller, at Aflilatelistisk Forsamling flere gange har rettet henvendelse til Ateistisk Selskab for at få dem til at trække deres udsagn tilbage.

Bestemt ikke absurd
Det ligger medlemmerne af foreningen stærkt på sinde at gøre op med fordommen om ikke at samle på frimærker.

“Folk betragter det som absurd, at vi mødes på grund af vores manglende interesse for at samle på frimærker. Men det er vel ikke mindre absurd, at man mødes, fordi man ikke er religiøs?” udtaler Mathilde Krøyer-Olesen og slutter:

“Vi har i øvrigt også kampagner, hvor vi advarer andre mod at samle på frimærker og fortæller om de mange fordele ved at lade være, så vores forening er bestemt lige så nyttig som Ateistisk Selskab.”