Foto: Michalina Piotrowska, freeimages.com

Finder du tryghed i tanken om, at vejret altid er dårligt i Danmark? Så fat mod, for det gode vejr er forbigående, og meteorologerne siger, at det måske aldrig mere bliver sommer.

De kommende dage ser umiddelbart sorte ud for danske vejrpessimister. Der er nemlig udsigt til lunt og solrigt vejr, og nogle hævder endda, at nu er sommeren for alvor på vej. Men heldigvis er der tale om hårdnakket optimisme uden hold i virkeligheden.

“Vi skal bare lige hen over weekenden, så bliver det dårligt vejr igen,” forsikrer meteorolog Ole Knudsen fra DMI og uddyber:

“Allerede i starten af næste uge kommer der kølige vinde ind over landet, og sidst på ugen udvikler det sig til vinterlignende tilstande med frostvejr og en pæn chance for en god omgang sne.”

Aldrig mere sommer
Ifølge Ole Knudsen er der ingen udsigt til, at vintervejret forsvinder.

“Faktisk kan det godt være, at det aldrig mere bliver sommer,” lover han.

Udsigten til en endeløs vinter sidst på foråret kommer på ingen måde bag på vejrpessimist Lisa Bernth fra Næstved:

“Ja, jeg sagde da også til min mand, at det ikke kunne betale sig at gøre grillen klar til weekenden. Det er da altid noget, at meteorologerne bekræfter min mistanke, for han mener bestemt, at jeg må tage fejl,” udtaler hun.

Personligt har hun end ikke håbet på, at vejret snart ville blive bedre, og hun har da også været overbevist om, at de få dages solskin, vi har haft i år, har været undtagelser.

Høsten slår fejl
Det er dog ikke alt sammen fryd og gammen. Den manglende sommer kan nemlig få den konsekvens, at høsten slår fejl i år. Det bekymrer landmand Gerner Alsted fra Slagelse.

“Jeg kan ikke sige, at det kommer bag på mig, for jeg har aldrig rigtig troet på det med, at sommeren var på vej. Men derfor kan man jo godt være bekymret for, hvordan det nu skal gå med høsten,” siger han.

Klimaekspert Chelsey Hutchbone fra FN’s klimapanel, IPCC, kan sagtens forstå Gerner Alsteds bekymring.

“Danskerne ser nu de første alvorlige konsekvenser af den globale opvarmning. Det er meget sandsynligt, at det vil være frostvejr hele året næste år.”

Men intet er så galt, at det ikke er godt for noget.

“Nu slipper vi vel for at høre på, at der ikke findes dårligt vejr, men kun dårlig påklædning,” lyder det håbefuldt fra Lisa Bernth.