Foto: Bander AlMutlaq, Flickr

I et forsøg på at redde midaldrende, hvide toppolitikere fra at udvikle sig til fedladne, semialkoholiserede pampere har en gruppe unge ghettodrenge oprettet et projekt, der skal ruste politikerne til at begå sig i den virkelige virkelighed.

“De danske politikere, altså. Wallah, jeg er ikke racist, men jeg siger dig: De skal lære alt fra bunden. De kan ikke engang køre en bil selv, de kan kun finde ud af at sige ‘Ringer du efter en vogn?'”

RokokoPostens reporter finder 18-årige Ibrahim al-Hashim i et beboerhus i Gellerupparken i Aarhus. Her mødes han med de andre unge bag tiltaget New Hope for Politicians. Projektet, der finansieres af Lykkefonden (opkaldt efter den lokale, muslimske skole, Lykkeskolen, red.), har kørt i to år, og Ibrahim al-Hashim håber, at det vil fortsætte mange år endnu.

“Der er lissom brug for det, mand. Forstår du, hvad jeg siger?” udtaler han.

Gode exitstrategier
Selvom det er en hård opgave at få de danske toppolitikere på rette spor, har projektet høstet en god mængde succes.

“Vi har gode exitstrategier. De skal væk fra miljøet, forstår du? De skal lære at være sammen med almindelige mennesker, ellers står der en fra TV 2 NEWS og siger ‘Bliv kommentator hos os, vi betaler din frokost og din taxa’, og så kan de ikke sige nej. Eller de møder en gammel ven, der siger ‘Kom og stil op igen’,” fortæller al-Hashim med henvisning til socialdemokraten Jeppe Kofod:

“Han var afvænnet og fuldt integreret, men vi slap ham for hurtigt. Så nu har vi lært det, mand. Vi skal holde fast i dem, det siger jeg! Selvom det koster flere penge.”

Kræver indlevelse og tålmodighed
Selvom det er hårdt at lære politikere at leve i den virkelige virkelighed, er Ibrahim al-Hashim meget glad for at kunne lægge en frivillig indsats.

“Jeg siger dig, man skal være tålmodig. Og det kræver indlevelse, for man forstår ikke altid de kartofler. Men de skal mærke, at man vil dem alligevel,” siger han og slutter:

“Nu skal jeg gå, mand. Lars Løkke Rasmussen er rejst alene med tog på standard. Jeg skal hente ham, så vi kan snakke om det. Måske har det været voldsomt, forstår du det? Og så skal jeg opmuntre ham til at mødes med de andre brugere uden at kræve mødediæt. Men han er flink til at gøre fremskridt, det siger jeg til dig!”