Jeg vil videreføre avisens linje og gå benhårdt efter Venstres formand. Det siger den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, der i tråd med en stolt borgerlig tradition netop er blevet udnævnt til chefredaktør på Ekstra Bladet.

“Et helt særligt forhold.”

Sådan beskriver den nyudnævnte chefredaktør for Ekstra Bladet, Lars Løkke Rasmussen, sin relation til den formiddagsavis, som han fremover skal stå i spidsen for.

“Vi har fulgt hinanden i medgang og modgang over længere tid,” forklarer han, men tilføjer eftertænksomt, at det nok mest er Ekstra Bladet, som har fulgt ham, og nok mest i modgang.

Vil ikke frede Venstre
“Men alt det er fortid nu,” siger Lars Løkke Rasmussen og afviser blankt, at han som chefredaktør vil favorisere de tidligere Venstre-kolleger.

“Absolut ikke. Jeg garanterer, at Ekstra Bladet under min ledelse også fremover vil være aldeles nådesløs over for Venstres formand,” siger han med et smil.

Løkke fortæller, at han sågar planlægger at fokusere intenst på misbrug af partimidler hos Venstres lokalformænd i en række jyske og sydsjællandske afdelinger. Artikler, som blandt andet vil afsløre taxature med omveje på op til 500 meter samt ureglementeret hjembringelse af småkager fra foreningens møder.

Løkke understreger, at han er stolt over at fortsætte den borgerlige tradition for borgerlige partiformænd, der skifter til Ekstra Bladet, og fortæller begejstret, at han glæder sig til arbejdet:

“Jeg vil skrive helt vildt nøgterne politiske analyser, hvor jeg udstiller mine modstanderes dårlige idéer og ringe dømmekraft uden de sædvanlige beskyldninger om partiskhed. Jeg kan måske endda være med i Presselogen på TV 2 NEWS!”

Passer ind i kulturen
Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen, er heller ikke i tvivl om, at Lars Løkke Rasmussen vil have det godt i sit nye redaktionelle miljø.

“Vi kender Lars utrolig godt. Måske endda bedre, end han kender sig selv, og jeg er derfor sikker på, at han vil passe perfekt ind i Ekstra Bladets kultur, hvad angår alkoholforbrug, økonomistyring og tobak.”

“Og hos os er beklædningskravet ganske beskedent, så Lars risikerer ikke mobning på grund af et dårligt jakkesæt. Eller en nusset og svedplettet skjorte, som bærer præg af, at man har sovet en brandert ud på redaktionsgulvet, for den sags skyld,” slutter Poul Madsen.