Foto: Poznyakov, Bigstockphoto.com

For to år siden fandt 34-årige Camilla Mikkelsen løsningen på sit problem med yoyovægt. Siden da har hun været stabilt overvægtig.

“Såre simpelt! Man skal bare droppe slankekurene, så er det nemt at holde vægten,” jubler den 34-årige bogholder Camilla Mikkelsen fra Brande.

I næsten to år har Camillas vægt ligget stabilt mellem 93 og 96 kg, hvilket svarer til et BMI på ca. 33. Inden da var Camillas liv en evig kamp mod usund yoyovægt.

“Da jeg var 21 år gammel, vejede jeg det samme som i dag. Så besluttede jeg mig for at gå på kur, og efter et år havde jeg tabt 30 kg. Men i løbet af ganske få måneder begyndte jeg at tage på igen, og da jeg atter nåede de 90 kg, gik jeg på kur igen. Og sådan har det været i mange år,” fortæller Camilla, som er lykkelig over at have vundet kampen over yoyovægten.

Bikinidrømmen brast
Det, der i første omgang fik Camilla til at gå på kur, var drømmen om at kunne se godt ud i bikini. Som så mange andre unge rejste hun sydpå i sommerferien, og her skammede hun sig ofte over sin overvægtige krop.

“Jeg var misundelig på de slanke, bikiniklædte kvinder og drømte om at se sådan ud. Så jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for at ligne dem, men måtte indse, at jeg ikke kunne holde den lave vægt,” fortæller hun.

Hun har ikke tal på, præcis hvor mange gange hun har tabt sig og taget på, men vurderer, at der er tale om 7-8 gange i løbet af de 10 år, hvor hun ikke kunne slippe tanken om at blive slank:

“Nogle gange gik jeg på kur, når vægten sneg sig op over de 80 kg, andre gange ventede jeg, til den rundede 90. Men hver gang nåede jeg ned på 65 kg, før jeg begyndte at tage på igen.”

Sundere i dag
I dag føler Camilla sig meget sundere end tidligere, selvom hun ifølge BMI-skalaen er stærkt overvægtig.

Hendes fornemmelse bekræftes af ernæringskonsulent Malene Okholm:

“Det er usundt at tabe sig og tage på igen gentagne gange. Så Camilla har helt sikkert gjort det, der er rigtigt for hendes helbred.”

Camilla er da heller ikke i tvivl:

“Min nuværende vægt passer til min livsstil med god mad, masser af snacks og så lidt bevægelse i hverdagen som overhovedet muligt. Jeg har fundet den balance, som passer mig og gør mig glad – hvilket det alligevel aldrig gjorde at gå med bikini om sommeren.”