Disciplin, fysisk mod og komplet mangel på respekt for den intellektuelle klasses værdier er nødvendige for at være med i reality-tv, og det giver deltagerne større ret til at få en hue end den typiske student, mener de selv.

Efterhånden er den hvide studenterhue med det bordeauxrøde bånd langtfra den eneste beklædning, man i disse dage kan se på unge menneskers hoveder. Paletten er nemlig udvidet med huer til SOSU-assistenter, landmænd, tømrere og flere andre.

Og nu vil danske realitystjerner også være med.

“Det er slet ikke så nemt at være realitydeltager. Det kræver fysisk mod at udsætte sin krop for ekstravagante druklege, tidlige graviditeter og forhindringsløb i ørkenen,” mener Stephanie “Geggo” Kessler, der har deltaget i “Familien fra Bryggen” med sin mor, Linse, og “Et ton cash”.

Disciplin og selvtillid
Hun bakkes op af Gustav Salinas, der blandt andet er kendt fra “Dagens mand” og “For lækker til love”.

“I modsætning til hvad mange tror, skal man faktisk have rigtig meget disciplin og selvtillid for at gå ud i verden som realitystjerne. Når jeg fortæller folk, at jeg er uddannet tjener, jubler de, men hvis jeg siger, jeg også er med i en realityserie, har de travlt med at fortælle, at de ikke selv har et fjernsyn,” forklarer den 23-årige tv-stjerne, der ofte oplever, hvordan den mere intellektuelle del af befolkningen tager afstand fra reality-tv.

Det har især den 22-årige Amalie Szigethy mærket.

Lige så god til verbalitet
“Folk, der er blevet studenter på den gammeldags måde, er utrolig disempatiske og nedlader mig rigtig meget, men jeg har lige så meget verbalitet som dem og begge ben i hjernen,” mener realitystjernen, der samtidig begræder, at demokratiseringen af genren har været med til at sænke niveauet.

“For 4 år siden, da jeg var med i ‘Paradise Hotel’, skulle du virkelig slide i det, men nu taler mange af programmerne bare til den indre fællesnævner på en enormt usolipatisk måde,” beklager Amalie Szigethy og vil derfor kun indføre en realityhue, hvis den repræsenterer vedholdenhed og et højt fagligt niveau.

Her er Stephanie Kessler ikke helt enig:

“Min mor kører den samme klagesang om, at reality var meget hårdere, da hun var barn, men teknologien har ændret vilkårene for realitylæring, og det må vi forholde os til!”