I erkendelse af, at der absolut ikke sker noget relevant i ind- og udland, undlader danske aviser at udkomme. TV 2 NEWS har i stedet valgt at købe DR’s pensionerede pausefisk.

De danskere, som tirsdag morgen valgte at tænde for nyhedskanalen TV 2 NEWS, fik sig lidt af en overraskelse.

I stedet for de sædvanlige velklædte studieværter, der med et fast blik rapporterede døgnets begivenheder, blev seerne mødt af tre guldfisk og fire kulørte guppyer, der adstadigt svømmede rundt i et smagfuldt dekoreret 325 liters akvarium.

“Vi har byttet dem med Danmarks Radio for retten til at bruge Henrik Qvortrup i diverse underholdningsprogrammer,” siger TV 2’s nyhedsdirektør, Michael Dyrby, som forklarer, at pausefiskene er en naturlig konsekvens af, at der ikke sker noget som helst i sommerperioden.

Genudsender nyheder
“Hvis vi fortsatte med at livedække trafikken på Storebæltsbroen og sende vejrudsigter, ville vi ganske enkelt slide både seere og journalister op, så vi mente, det var den bedste løsning for alle parter,” siger han og tilføjer, at stationen dog af og til genudsender højdepunkter fra nyhedsdækningen i året, der gik.

“I serien ‘Gyldne gensyn’ sender vi nogle af de mest folkekære nyheder i primetime, fx livedækningen af Venstres hovedbestyrelsesmøde og Annette Vilhelmsens afgang,” fortæller Michael Dyrby.

Tabloidaviser ikke berørt
På de store morgenaviser har man i stedet valgt helt at indstille publikationen, indtil der sker noget, som har reel nyhedsværdi, forklarer chefredaktør for Politiken, Bo Lidegaard.

“Selvfølgelig kunne vi uden problemer fylde spalterne med banale ikke-nyheder om grillretter, vejret, sommerens musikfestivaler og, hvordan man fjerner ukrudt, men som den fjerde statsmagt ville det underminere vores troværdighed,” siger han og tilføjer, at aviser naturligvis ikke skal udkomme af ren og skær vane, men fordi de indeholder noget nyhedsværdigt.

De eneste medier, som ikke er berørt af de manglende nyheder, er tabloidaviserne, som uden problemer kan fylde nyhedstomrummet med artikler om sex og sundhed, samt diverse satiremedier, der befatter sig med parodier på den aktuelle nyhedsstrøm, omend sidstnævnte i høj grad er begrænset til metaparodier om nyhedsmangel.