Partiet kan nu officielt ikke lide mennesker fra varme lande og vil fremover promovere provinsiel ondskab, sagde Margrethe Vestager i torsdags.

Det var en sardonisk veloplagt Margrethe Vestager, der, iført en lysebrun og velsiddende uniform med specialdesignet skrårem, torsdag morgen tog imod den forsamlede danske presse for at annoncere, at Radikale Venstre fremover er et ondt og inhumant parti.

“Som alle ved, er det temmelig belastende konstant at være helten, der som regel er både kedelig, spejderagtig og alt for fersk. Vi er trætte af at være Tintin eller Superman og vil gerne prøve at være Rastapopoulus og Lex Luthor,” fortalte Vestager, men tilføjede, at partiet vil bibeholde sin arrogante og bedrevidende attitude, hvilket ifølge formanden vil være fuldt ud foreneligt med partiets nye skurkagtige image.

Vil brænde børnehjem
“Fremover vil vi derfor, som alle onde mennesker, på det kraftigste modarbejde, at den tredje verdens uvaskede og forhutlede masser kommer væltende og spiser vores leverpostejsmadder og invaderer vores kolonihaver,” forklarer hun og slår en kulturradikalt diabolsk latter op.

Også den tidligere udviklingsminister, Christian Friis Bach, er begejstret for partiets nye kurs og fortæller, at han ser frem til at kunne spille på nogle helt andre strenge i sit politiske virke.

“Allerede i morgen regner jeg med at brænde et børnehjem af, fremsætte et lovforslag, der forbyder Frelsens Hær og Læger uden Grænser, samt købe atten af de mest CO2-udledende altanvarmere på markedet, ” siger eksministeren, mens han sidder i en højrygget lænestol og afslappet aer en grå kat.

Nye plakater
I forbindelse med kursskiftet har partiet også produceret nye valgplakater med slogans, der demonstrerer den nye approach, hvilket kommer til udtryk i udsagn som “Vi er ligeglade. Også med de brune” og “Vi er solidariske. Med os selv”.

Hos Dansk Folkeparti har kursændringen imidlertid givet anledning til bekymring og hovedbrud.

“Normalt plejer vi at definere vores politik som det stik modsatte af De Radikales, så det her er mildest talt temmelig forvirrende. Lige nu overvejer vi, om vi skal være for øget indvandring eller indklage Radikale Venstre for skamløst at kopiere vores politik,” fortæller formanden, Kristian Thulesen Dahl.