Får man ar på sjælen ved rejser til dødsriget og drømmeland eller ud af kroppen, dækker den danske sygesikring ikke, medmindre man medbringer det blå EU-sygesikringskort. Det understreger Sundhedsstyrelsen.

I mange år har mennesker, der under meditation eller efter alvorlige ulykker har oplevet en rejse ud af kroppen, regnet med, at man også under spirituelle rejser var dækket af den almindelige danske sygesikring. Men sådan forholder det sig imidlertid ikke, præciserer Sundhedsstyrelsen nu i pjecen “Din transcendente dækning: Værd at vide om sygesikring på astralplanet og andre metafysiske lokationer”.

Krydser mentale grænser
Souschef og fuldmægtig i Sundhedsstyrelsen Erika Skovbæk forklarer, hvorfor man har set sig nødsaget til at tage dette skridt.

“Rigtig mange danskere opfatter ikke mentale rejser som noget, hvor man skal tage særlige forholdsregler. Men med hjemmel i både gældende dansk praksis og EU-lovgivning bortfalder den normale nationalstatslige dækning, så snart man krydser grænser – og det helt uanset, om disse er geografiske eller metafysiske,” forklarer Skovbæk og tilføjer, at også ved rejsen ind i dødsriget skal man medbringe dokumentation for, at man er omfattet af den fælleseuropæiske sygesikring.

“Mange hævder, at man forlader livet lige så nøgen, som man ankommer, eller at man ikke kan tage noget med herfra. På vegne af det offentlige Danmark vil jeg ikke desto mindre gerne gøre det klart, at hvis man ser et skinnende hvidt lys for enden af en tunnel, skal man ikke vandre mod det, medmindre man medbringer sit blå sygesikringsbevis,” siger souschefen.

Drømmearbejde beskattes
Og det er ikke kun fra Sundhedsstyrelsen, der lyder særlige opfordringer vedrørende mentale rejser. SKAT fortæller i pjecen, at man også skal være opmærksom på at indberette indkomst, som er optjent ved arbejde udført i drømme, forklarer Erika Skovbæk:

“Hvis man i drømmende tilstand udfører en form for lønnet arbejde, hvad enten man er melonsmager for en varan, der taler som Poul Schlüter, eller deltager i Boerkrigen, skal der svares skat af det. Uanset om det er på funktionærbasis eller honorarlønnet, er det vigtigt at deklarere det hele som B-indkomst på selvangivelsen, da SKAT indtil videre ikke har nogen muligheder for automatisk at indhente informationer om drømmebaserede indtægtskilder.”