Kan du også godt lide krig i verdens brændpunkter og er ligeglad med international solidaritet og lidelse i den tredje verden? I så fald kan du tilkendegive din støtte ved at undlade at møde op på din lokale rådhusplads en af de kommende dage.

Rigtig mange mennesker har gennem tidens løb manifesteret deres holdning gennem massive folkelige demonstrationer, hvor man råber slagord og hører taler. Men nu breder en ny trend sig hastigt, hvor helt almindelige danskere tilkendegiver deres holdning til ting, som er virkelig synd for nogle, ved ikke at gøre noget.

Millioner af danskere bakker allerede passivt op om bevægelsen og viser derfor løbende støtte til overgreb på civile verden over ved ikke at mødes på offentlige pladser i landet.

For tyk til hop
RokokoPosten har talt med en mand, som ikke ønsker at blive identificeret og derfor gemmer sig under et dynebetræk, om, hvorfor han har valgt at demonstrere for usympatiske ting ved at blive hjemme.

“Den primære grund til, at jeg bliver i min seng i dag, er, at jeg virkelig ikke kan lide folk, som er modstandere af krig,” fortæller manden, der kun vil omtales som Adalbert.

“Desuden hørte jeg et slagord, da jeg sidst gik forbi Rådhuspladsen, hvor nogen råbte ‘Dem, som ikke hopper, de elsker bomber’, og det, synes jeg, er rigtig dejligt, da jeg er temmelig tyk og altid har været svært glad for unødig lidelse,” forklarer Adalbert.

Vil bare grille
Efter nogen overtalelse har RokokoPosten også talt med den 29-årige Jonas Egtoft, som egentlig ikke gad kommentere noget som helst.

“Jeg selv og de fleste, jeg kender, er virkelig ligeglade med alle de aktuelle konflikter, men vil bare ud og cykle eller måske nyde det gode vejr til noget grill. Så for os er det virkelig positivt, at man aktivt kan tilkendegive sin holdning gennem apati,” siger han.

“For min skyld kunne både Kashmir, Palæstina, Tibet, Vestsahara, Israel og store dele af Congo synke i havet,” erklærer han og tilføjer, at han ikke i øvrigt ikke har forstand på noget som helst.

Ønsker man at bakke op om den nye folkebevægelse for krig, død, ødelæggelse og apati, kan man tilkendegive sin støtte ved ikke at mødes med nogen i politisk øjemed samt undlade at bære et banner eller medvirke i afsyngelse af “Kringsatt av fiender” på rådhuspladser overalt i Danmark samt Kultorvet og Blågårds Plads i København i dag fra klokken 13 til 16.