Foto: Ortwin Eversmeyer, Freeimages.com

Igen i år var der guldmedaljer til samtlige deltagere i danmarksmesterskabet i curlingbarn. Konkurrencen endte nemlig uafgjort for sjette år i træk.

Trods et rekordstort antal deltagere ved årets DM i curlingbarn lykkedes det ligesom de øvrige år ikke at finde en vinder. Som tidligere fik alle deltagere nemlig toppoint og endte dermed på en delt førsteplads.

“Vi kunne allerede i de indledende runder se, at vi havde et utrolig stærkt felt,” fortæller overdommer Mille Krøyer, der har dømt konkurrencen, siden den første gang løb af stablen for seks år siden.

“254 deltagere havde meldt sig til konkurrencen. Det er næsten dobbelt så mange som tidligere, og alligevel lykkedes det alle at kvalificere sig til finalen,” fortsætter hun.

God forældreopbakning
Det rekordstore deltagerantal medførte en del logistiske udfordringer, men heldigvis var der god opbakning fra forældrene til de 254 børn.

“Vi var nødt til at afvikle de forskellige discipliner i forskellige idrætsanlæg fordelt over et større geografisk område, så det var en fryd at se, hvordan de enkelte forældre hjalp netop deres barn med at komme til rette sted i rette tid,” fortæller en storsmilende Peter Bjerregaard, der var frivillig ved årets arrangement.

Selv de meget pladskrævende discipliner “Se Film i Urolige Omgivelser” og “Forberedelse af Familiehygge” forløb på grund af forældrenes engagement fuldstændig efter planen.

“Vi måtte bruge fem forskellige haller for at få plads til alle de nødvendige sofamiljøer, støvsugere, larmende søskende, samtalekøkkener og kreahjørner, som konkurrencerne kræver, men forældrene havde et uvurderligt blik for at sikre helt optimale betingelser for hvert enkelt barn,” jubler Peter Bjerregaard.

Intet problem med resultatet
At konkurrencen endnu engang endte uafgjort med toppoint til samtlige deltagere, ser arrangørerne ikke som et problem.

“Det er kun naturligt, for børnene klarede sig præcis lige godt. Den eneste udfordring var at sikre, at alle fik deres guldmedalje præcis samtidig,” fortæller Mille Krøyer.

Det lykkedes ikke at få en kommentar fra en deltager. Men en forælder udtaler:

“Mit barn er meget glad, men også træt, og hverken hun eller de andre skal overanstrenge sig ved også at tale med pressen.”