Foto: TownePost Network, Flickr

Når pave Frans i næste måned afholder en stor velgørenhedsauktion, kan man blandt andet byde på den danske katolik Iben Thranholm. Tea Party-bevægelsen og DTU har allerede meldt deres interesse.

I forlængelse af pave Frans’ fodboldkamp for fred har paven besluttet, at hvert af verdens bispedømmer skal donere en genstand til en stor velgørenhedsauktion.

Bispedømmet København, der samler alle Danmarks katolikker, har besluttet, at Danmarks bidrag skal være Iben Thranholm.

“Vi har haft lange diskussioner om en egnet effekt. Der har været forslag oppe om en Mariastatue eller nogle af Adolf Meisters (katolsk præst og kunstner fra Aarhus, red.) malerier, men disse effekter havde for stor affektionsværdi, så nu er vi blevet enige om at donere Iben,” udtaler kommunikationsmedarbejder Kirsten Vennelev.

En slags kulturarv
Hun indrømmer, at man i starten var bekymrede for, om den kontroversielle journalist og katolik overhovedet kunne sælges, men allerede nu har den amerikanske Tea Party-bevægelse udtrykt interesse. Desuden er der, til katolikkernes store overraskelse, udtrykt interesse fra DTU Spaces Center for Sol-klimaforskning.

“Iben Thranholms forbindelse til de højere magter kan udgøre et interessant bidrag til vores forskning i, hvordan Jordens klima bliver påvirket af kosmisk stråling, og da hun selv har udtrykt interesse for – og forstand på – klimaet, vil vi bestemt overveje at byde på hende. Så kan vi også beholde hende inden for landets grænser, hvilket vil være godt, fordi der jo trods alt er tale om en slags kulturarv,” lyder det fra klimaforsker Esben Jansen.

Gevinst for Tea Party
Kirsten Vennelev vurderer dog, at Tea Party-bevægelsen på sigt vil have større interesse i at købe Iben Thranholm. Det er et medlem af bevægelsen, Kate Meyers fra Texas, enig med Kirsten Vennelev i.

“Vi er ved at løbe tør for mennesker, der kan se truslen fra Harry Potter, og som ikke lader sig blænde af barmhjertighed, når de udtaler sig om abort,” udtaler hun.

Hun er dog lidt skeptisk over Thranholms støtte til Rusland og Putin.

“Vi skal helst ikke blive for gode venner med Rusland, men omvendt er han jo et forbillede med sin kompromisløse modstand mod homoseksualitet og andre ukristeligheder, som ikke engang den katolske pave tager alvorligt,” slutter hun.