Da den hvide mand udgør verdens centrum og omdrejningspunkt, har UNESCO udnævnt ham til både verdens navle og bevaringsværdig del af verdens kulturarv.

Mange daglige avislæsere har længe haft en fornemmelse af, at den hvide mand er civilisationens ubestridte højdepunkt.

Og nu har UNESCO, FN’s organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab endelig optaget den hvide mand på sin liste over verdens kulturarv. Det sker, fordi organisationen mener, at netop stammen af hvide mænd bør belønnes med en formel og unik position som ‘verdens navle’.

Forskningschef fra UNESCO, James Frey, forklarer, hvorfor det er en i særklasse velfortjent udnævnelse.

Hvide mænd styrer
“En af grundene til, at den hvide mand er så oplagt som verdens kulturnavle er, at han udgør et unikt bidrag til klodens kulturelle og etniske økosystem.  Der er nærmest universel enighed om, at det altid er ham, som – på godt og ondt – sætter verdenshistorien i gang,” siger James Frey og understreger, at verdenshistorien er vigtig for ret mange mennesker.

“Man må huske, at i praksis er alle andre end hvide mænd at betragte som viljeløse objekter, der kun reagerer på mænds handlinger,” uddyber Frey og forklarer:

“Hvis ikke den hvide mand fra Vesterland gennem det meste af verdenshistorien havde undertrykt kvinder, koloniseret varme lande, bygget atombomber og så videre, ville det jo være gået helt galt.”

Et højdepunkt
Frey fremhæver også den hvide mands betydning for verdens kulturarv.

“Hvide mænd har til alle tider rendt rundt med deres hegemoniske penisser og været ekstremt produktive i sixtinske kapeller, vinterpaladser og alle mulige andre steder,” forklarer Frey og fortsætter:

“Derfor er det på høje tid, at vi anerkender lige netop den midaldrende, hvide mand som en unik art, der bør bevares for eftertiden,” siger han og fortæller, at især hvide og mandlige kulturproducenter i alderen 40-65 år efter hans mening er civilisationens højdepunkt.

Efter en afstemning i Statens Kunstfond, hvor man stemte om UNESCOs indstilling og kun to tredjedele sov og/eller var fraværende i mental eller fysisk forstand, er det nu ganske officielt, at ikke alene fortiden, men også fremtiden, tilhører Den Hvide Mand.