Det er lykkedes avisen at finde en person, som ikke føler sig som et offer for hverken samfundsmæssige strukturer eller medborgernes fordomme.

Torsdag morgen ramte en overskrift avislæsere overalt i det storkøbenhavnske som en spand isvand. På forsiden af dagbladet Politiken kunne de læse et interview med den 31-årige Pia Mortensen, der erklærer:

“Jeg har det helt fint, og det er ikke synd for mig.” I artiklen fortæller Pia, der arbejder som selvstændig konsulent med base i Næstved,  at hun “egentlig ikke rigtig er utilfreds med noget” og mener, at “Danmark i det store og hele fungerer rigtig godt som land betragtet”.

Pia tilføjer, at hun grundlæggende er glad for sit parforhold og sine to børn, der begge er “velfungerende”.

Kan bare slukke
“Eftersom vi selv har valgt at være kærester og få børn, har vi altid gjort meget ud af at tage ansvar for parforhold og børneopdragelse, hvorfor det jo ville være underligt at kræve, at staten, bedsteforældrene eller andre skulle involveres i det,” fortæller hun og fortsætter:

“Med hensyn til rollen som moderne kvinde synes jeg heller ikke, jeg har noget at klage over eller lider af strukturel repression fra patriarkatets side. Selvom jeg står for økonomien derhjemme, og min mand laver mad, hviler jeg fint i mig selv.”

Pia Mortensen fortæller også, at sociale medier, dårligt tv og tvivlsomme skønhedsidealer i reklamer heller ikke udgør et problem for hende.  Som hun siger, kan man “jo altid bare slukke.”

Læserkommentatorer raser
Politikens læserkommentatorer er imidlertid ikke helt overbeviste om, at Pias tilværelse er helt så uproblematisk, som hun giver udtryk for.

“Måske er hendes problem, at hun ikke er handicappet, for så ville hun så afgjort ikke have det så let,” erklærer Bo Kristensen, mens Erika Jensen mener, at det hele er Fogh-regeringens skyld.

Kommentatoren Bjako Houbak sætter også spørgsmålstegn ved, om Pias problem i virkeligheden er uerkendt.

“Er spørgsmålet egentlig ikke, om hun i virkeligheden er offer for sin egen falske bevidsthed? Hvis ja, synes jeg egentlig, det er ret synd.”

Savner salgsvogn
I artiklen erkender Pia dog også, at hun faktisk mener, der er en enkelt ting, som kunne gøre hendes liv bedre:

“Jeg synes godt,  at DSB kunne få salgsvognen tilbage.”