Har du masser af fritid til løb, cykling eller fitness, men et stort ønske om at undgå de anstrengende aktiviteter? RokokoPosten guider dig uden om motionen.

Morgenen giver dig snildt en halv time til en hurtig løbetur inden arbejde, og i weekenden er der ikke noget i vejen for en tur i fitnesscentret eller 80 km på cykel i skoven.

Motionen lokker overalt, hvor der er uplanlagte, ledige timer, men hvordan undgår du dens fristende kald?

“Mediebilledet gør det svært at vælge motionen fra, fordi vi konstant bombarderes med budskaber om den sunde og stærke krop. Derfor skal man træffe et bevidst valg, hvis man vil have held med at droppe motionen,” forklarer coach og tidligere triatlonmester Dan Justesen, der selv levede et meget motionsfyldt liv, inden han besluttede sig for at sige stop.

Hold fast i selvbillede
“Det bedste råd, som jeg selv benyttede meget i de første svære uger, er: Hold fast i billedet af dig selv som en motionsfri person. Sig til dig selv, at du bruger dine frie timer på at læse, spise fed mad eller bage. Efter noget tid vil den nye fremstilling fylde mere i din bevidsthed og gøre det nemmere at droppe løbeturen,” siger Justesen, der for nylig udgav bogen “Nok er nok! Sådan sagde jeg nej til motion og ja til livet”.

Stillesiddende sport
Den sværeste udfordring vil nok være, at man kan risikere at kede sig uden mulighed for at træne.

“Løsningen er at gøre andre aktiviteter til en sport og inkludere usund mad, der giver dig mindre lyst til bevægelse: Du kan læse hele Krig og Fred på en uge eller dagligt deltage i stillesiddende sociale arrangementer, der involverer flere poser Maltesers, fx en biograftur eller tantrasex med kæresten,” foreslår Dan Justesen, men advarer om aktiviteter, der leder tankerne hen på sport:

“Hvis nogen beder dig om at heppe på dem til deres næste maraton, så sig nej med fast stemme.”

Det er OK at falde i
Endelig skal man huske på, at det er OK at falde i, så længe man kommer op på hesten igen.

“Efter nogle stressende dage kom jeg selv til at løbe for meget og kunne altid finde på en undskyldning for at tage i svømmehallen. Men jeg stoppede mig selv og kom på rette spor. Det er ikke noget at skamme sig over,” understreger Dan Justesen.