Apples nye topmodel, iPhone 6, bliver kritiseret for at promovere usunde og urealistiske skønhedsidealer.

IT-journalister fra hele verden er forsamlet i Flint Centre i Apples hjemby, Cupertino, for at overvære afsløringen af firmaets nye topmodel, som alle har ventet på med tilbageholdt åndedræt i månedsvis.

Men da den nye iPhone 6 langt om længe kommer frem på podiet, går der et sus af forargelse gennem den forsamlede journaliststand.

Den nye telefon viser sig nemlig at være stærkt æstetisk grænseoverskridende med former, som ligger langt fra dem, som almindelige telefoner kan leve op til.

Især falder det journalisterne for brystet, at den nye iPhone er urealistisk tynd.

Slet ikke smart
“Helt ærligt, så synes jeg, at den ligner en afpillet printplade. Den er slet ikke tiltrækkende, og jeg foretrækker klart smartphones, som har kurver og former, der går noget videre end blot diskret afrundede hjørner,” siger John Matthew Witherstone fra IDG News.

Caroline Johnson fra websitet 9to5mac.com er helt enig.

“Efter min mening er det ganske enkelt perverst. Man kan ikke kalde en telefon med de dimensioner for ‘smart’ på nogen meningsfuld måde,” siger hun og understreger, at IT-branchen efter hendes mening ikke bør promovere skønhedsidealer, som er så åbenlyst uopnåelige for den almindelige telefon.

“Den sender et helt forkert signal. Og det er hverken transmissionstyper som 4G/LTE eller 802.11.ac, jeg taler om her. Det er åbenlyst uetisk og burde forbydes at promovere en smartphone, som er mindre end en centimeter i tykkelsen,” siger Caroline Johnson.

Ældre telefoner græmmes
Selvom nogle ældre smartphones angiveligt har smidt batterier og andet tilbehør i et desperat forsøg på at opnå samme urealistiske mål som den nye iPhone, er der dog også telefoner, som er stolte over at ligne ‘rigtige telefoner’. Det gælder blandt andet Samsungs Note 4.

“Rigtige telefoner kan mærkes både i lommen og hånden. Efter min mening er den nye iPhone først og fremmest et overdesignet aluminiumsskelet. Jeg er stolt af mit vulgære plastikbagcover og store taljevidde,” siger telefonen, som mistænker iPhonens meget slanke fremtoning for at være et resultat af digital billedbehandling i Photoshop.