På trods af et uheldigt udseende, mange ekstra kilo og problemer i opvæksten lykkedes det ikke Brittany O’Neill at imponere dommerne i dette års britiske The X Factor.

Forventningerne var høje, da 21-årige Brittany O’Neill stillede sig op foran de fire dommere og erklærede, at hun ville synge jazzklassikeren “Summertime”.

I minutterne forinden havde seerne af den populære, britiske talentkonkurrence, The X Factor, hørt Brittany fortælle om sin problematiske opvækst i et fattigt nordengelsk kvarter, hvor hun blandt andet blev mobbet med sin svære overvægt.

Den unge pige havde dog formået at kæmpe sig igennem problemerne, tabe 30 kilo og flytte til London, hvor hun ville skabe sig en karriere som musiker. Da Brittany fældede en tåre og dedikerede sin audition til sin tante, der var død af kræft et par måneder forinden, klappede alle.

Gennemsnitlig vellyd
Men da hun åbnede munden for at synge, kom der kun gennemsnitlig vellyd frem.

“Det lød fint nok, og hun sang da heller ikke falsk. Men noget stort musikalsk mirakel var det bestemt ikke,” lyder det forundret fra Debra Jones, der sad blandt publikum og blev rørt af Brittanys historie.

Også Debras datter, Melanie, er overrasket over, at en så uglamourøs og undertippet person kan synge så tamt.

“Ingen regnede rigtig med, at hun kunne noget, og det kunne hun sådan set heller ikke. Det var ikke, hvad jeg havde forventet,” siger hun.

Cowell fornærmede ikke
Ikke kun tilskuerne reagerede med skuffelse; dommeren Simon Cowell, der er kendt for sin hårde og kompromisløse kritik, var så paf, at han ikke engang formåede at fornærme Brittany ordentligt.

“Det var chokerende på flere planer, så jeg anede ikke, hvordan jeg skulle reagere,” forklarer Cowell, der til sidst nøjedes med at fortælle Brittany, at hun skulle arbejde med de høje toner og måske vælge en knap så fortærsket sang næste gang.

Har meget at lære
Brittany O’Neill selv havde ikke regnet med at komme i finalen.

“Jeg ved godt, at jeg stadig har meget at lære. Men måske kan min audition vise briterne, at bare fordi man er buttet, ser lidt kikset ud og har en problematisk fortid, behøver man ikke også have en guddommelig stemme, der løfter alles hjerter,” slutter hun.