Alle, som ikke helligholder den gode tone, er åndssvage idioter uden situationsfornemmelse, erklærer Klaus Rifbjerg og støttes af Carsten Jensen, der taler om defekte kældermennesker.

I en kronik i dagbladet Politiken leverer en af dansk skønlitteraturs grand old men, Klaus Rifbjerg, et ætsende angreb på alle dem, som nægter at anvende en høvisk og høflig tone i den offentlige debat. Han fremhæver, at hvis ikke man sørger for konsekvent at udgrænse og dæmonisere politiske modstandere, som taler grimt, er der en overhængende fare for en stigende polarisering i samfundet.

“Jeg finder det stærkt alarmerende, at man oplever en stadig større tonemæssig tolerance over for personer som den mugne Søren Krarup, den nedgroede negl Mikael Jalving eller andre, som forurener den høflige og belevne offentlige debat med deres kulsorte reaktion og udtalte fremmedhad,” erklærer Klaus Rifbjerg.

Jensen: Stop de infame
Også den kendte forfatter Carsten Jensen, der blandt andet har set verden begynde og talt med eksotiske og globaliserede mennesker i det store udland mener, at tolerancen over for danskere, der bruger en grov og nedladende tone i den offentlige debat, er gået alt for vidt.

“Hvis ikke vi brutalt udrenser de klamme kældermennesker, der bruger forgrovet sprogbrug, risikerer, vi at den gode tone går tabt, og vi bliver reduceret til et moralsk anløbent folkefærd,” erklærer Carsten Jensen i et opfølgende indlæg i Politiken med titlen ‘Bekæmpe indskrænkethedens repræsentanter’, hvori han også forklarer, hvorfor den gode tone har det så svært i Danmark.

“Personligt mener jeg, at hele udviklingen skyldes den knapt menneskelige eks-statsminister Anders Fogh Rasmussen samt hans infame tankegang og menneskesyn, der i den grad har formået at nedbryde menneskers selvfølelse og stolthed og sætte ringeagten for andre i system,” forklarer Carsten Jensen.

“Naturligvis siger jeg ikke, at den slags inhumane repræsentanter bør interneres i lejre. Men mindre humanistiske mennesker end undertegnede ville utvivlsomt – og med rette – have overvejet den slags tiltag, om ikke andet så for at komme deres kvasi-nazistiske planer i forkøbet,” erklærer han.