Med fredagens farvel til dansk politik har Socialdemokratiets Karen Hækkerup lagt tre ministerposter bag sig og er dermed blevet mester i dansk ministerbingo.

Ganske vist har hun befundet sig i dansk politik i 17 år, men det tog kun Karen Hækkerup tre år og et par dage at opnå en imponerende sejr i den danske udgave af ministerbingo.

Det flotte resultat blev offentliggjort i fredags, da den 40-årige minister med et højlydt “Bingo!” bekendtgjorde, at hun lagde sin tredje og sidste ministerpost bag sig; scoringstavlen viser nu både en plads som social- og integrationsminister, fødevareminister og justitsminister.

“Jeg er utrolig stolt af at have fået og forladt tre ministerposter på lige så mange år, men jeg kunne ikke have gjort det uden en dygtig træner,” siger Karen Hækkerup og henviser til Helle Thorning-Schmidt.

Banebrydende otte rokader
Også eksperter i politisk bingo fremhæver statsministeren som en stor del af grunden til Karen Hækkerups sejr.

“Thorning-Schmidt har foretaget otte rokader på tre år, hvilket er en banebrydende måde at gå til spillet på. Der er ingen tvivl om, at Hækkerup aldrig ville have fået samme chancer under en mere traditionel træner,” mener Bue Hermansen, der kommenterer ministerbingo og 100 meter politisk positioneringshæk for TV 2.

Hermansens kollega, Ayla Kilic, som dækker spinstafet for samme kanal, påpeger desuden, at Karen Hækkerup kommer fra en familie, hvor man tager ministerbingo meget seriøst:

“Karens svoger, Nick Hækkerup, havde rigtig gode chancer for at vinde mesterskabet, da han også sidder på sin tredje ministerpost. Men han formåede ikke at droppe den i rette tid, så derfor bliver det kun en andenplads til ham.”

Corydon er nummer sjok
Andre dygtige bingospillere tæller Morten Østergaard, der ligeledes sidder på sin tredje post, og De Radikales Manu Sareen, der går til sporten på en lidt anden måde.

“I stedet for at samle på fortløbende ministerposter forsøger Sareen sig med en anden taktik, nemlig at dække så mange områder inden for et enkelt ministerium som muligt,” siger Ayla Kilic og henviser til Sareens post som både børne-, ligestillings-, integrations- og socialminister.

Sidstepladsen i år tilfaldt finansminister Bjarne Corydon, der planlægger at forlade sit første og eneste ministerium engang i 2052.