Foto: Mario Alberto Magallanes Trejo, Freeimages.com

Forskere mener, at det er en hidtil uopdaget dinosaurart, der tidligere på ugen blev fundet i bunden af Rita og Gorm Andersens kummefryser.

Der er tydelig begejstring at spore hos det forskerhold, der i øjeblikket undersøger det bemærkelsesværdige dinosaurfund, som tirsdag eftermiddag blev bragt til Zoologisk Museum.

“Ud fra de meget velbevarede knoglerester, vi har fået leveret fra hjemmet i Herlev, kan vi umiddelbart se, at der er tale om en dinosaur, men det er ikke en art, vi kender til,” fortæller palæontolog Finn Nørup Svendsen.

Ifølge ham er der højst sandsynligt tale om en hidtil uopdaget art, som sandsynligvis tilhører dromaeosauridae-familien, som er nært beslægtet med nutidens fugle. Finn Nørup Svendsen fastslår dog, at der er tale om indledende hypoteser, og at der er behov for flere undersøgelser af både dette og tidligere fund, før man endeligt kan afgøre, hvad der er tale om.

Håbede at finde oksesteg
Det er 63-årige Rita Andersen fra Herlev, der fandt de opsigtsvækkende knoglerester i bunden af sin kummefryser, da hun tirsdag eftermiddag ville rydde op og skabe et overblik over, hvad hun egentlig havde liggende.

“Man håbede jo nok på, at der ville ligge en lækker oksesteg, som man havde glemt alt om, at man havde. Men jeg havde da ikke regnet med, at vores fryser gemte på resterne af en dinosaurus,” siger hun og bedyrer, at hun ikke aner, hvordan den er havnet der:

“Den kan jo have ligget der i evigheder. Jeg kan ærligt talt ikke huske, hvornår vi sidst ryddede op.”

Ville smide den ud
Faktisk var Rita lige ved at smide dinosaurfundet ud, da hun syntes, det så kedeligt og uspiseligt ud.

“Jeg troede, det var revelsben, der næsten ingen kød var på,” indrømmer hun.

Men Ritas mand, Gorm, syntes, at knoglernes størrelse og form var for sælsom til, at det kunne være almindelige gnaveben og foreslog derfor, at de afleverede dem til Zoologisk Museum.

Det er Finn Nørup Svendsen meget taknemmelig over.

“Jeg bliver helt bleg ved tanken om, hvor mange dinosaurrester der er blevet smidt ud eller spist, fordi folk ikke genkendte dem,” siger han og opfordrer alle danskere til at gennemgå deres kummefrysere og aflevere eventuelle ukendte knoglerester til nærmeste naturhistoriske museum.