Billede: Vilhelm Jacob Rosenstands / Wikipedia

Efter hårde kampe er det lykkedes borgerlige værdikrigere at vinde den 3. slesvigske krig og få revanche for 1864. Den afgørende sejr kom ved et episk slag, som blev udkæmpet nær Dybbøl Mediemølle.

Det er en tilfreds Søren Espersen, der fredag eftermiddag kunne skue ud over slagmarken, hvor han og mange af hans ligesindede endelig har rådet bod på en århundredelang historisk uretfærdighed. Og selvom det er mediekrigen og ikke krigen mod Bismarcks prøjsiske elitetropper, han har vundet, gør det ikke sejrens sødme mindre.

Sejrrig medieblitzkrig
For knust på slagmarken ligger både DR’s ledelse og den danske, værdipolitiske venstrefløj, der efter omfattende blodsudgydelser er blevet nedkæmpet totalt gennem en brutal, men veludført medieblitzkrig, der syntetiserede de tre traditionelle medieværn: journalistik, opinion og analyse.

Søren Espersen forklarer, hvordan de borgerlige stridskræfter ved det endelige slag anvendte en raffineret knibtangsmanøvre til at sætte modstanderne skakmat:

“Vi sendte Berlingskes 4. pansrede brigade under ledelse af lænestolsgeneral Blüdnikow fra højre direkte ind i fronten. Samtidig angreb de forenede reaktionære historikeres tunge opinionsinfanteris 2. bataljon anført af Mikael Jalving direkte venstrefløjens bløde, kulturradikale flanke.”

Espersen tilføjer, at modstanderne under ledelse af general og direktør Maria Rørbye Rønn bistået af klodsmajor Ole Bornedal ganske enkelt ikke havde en chance.

Carsten Jensen hjalp
Men også uplanlagte hændelser under slaget var med til at sikre de borgerlige værdikrigere sejren.

“Nogle ting var mere held end forstand. Eksempelvis ville vi næppe have vundet, hvis ikke de røde havde haft Carsten Jensen på deres side. Han skød både sig selv og de fleste, han kom i nærheden af, i fødderne. Uden ham havde sejren næppe været så massiv,” siger Søren Espersen.

Efter sejren regner Søren Espersen med at uddele flere hædersbevisninger. Blandt andet er Eva Selsing og Katrine Winkel Holm indstillet til det figursyede jernkorset for deres forenede lederskab af de sorte amazoners stormtropper, mens Søren Krarup forventes at modtage Krasnik-medaljen for særligt fortjenstfulde kamikazeangreb.