Ikke kun Noas ark er blevet til en båd i den nye version af Biblen. Gud hedder nu Big Daddy og har sendt sin søn, J-sus, for at sige, at vi er meganice.

“Yo, til at starte med lavede Big Daddy himlen og jorden, og det var topnederen og mørkt. Men Big Daddy chillede og sagde: Hit the lights! Og så blev der fucking lyst.”

Sådan begynder verden i Bibelselskabets nye bibel på moderne dansk: Et værk, der allerede har skabt debat, da Noas ark blev lavet om til Noas båd.

“Det er synd, at lige præcis den detalje har fået så meget opmærksomhed, for resten er mindst lige så spændende,” siger Bibelselskabets generalsekretær, Morten Thomsen Højsgaard, og fremhæver den nye fortolkning af det kendte skriftsted i Prædikerens Bog om, at alt er tomhed:

“Nada, siger Tænkeren (Prædikeren, red.), der er absolut nada. Hvad er pointen med at arbejde og samle bling. Hoes (kællinger, red.) kommer, hoes går, og mit hood ændrer sig ikke.”

Jesus er J-sus
Selvom Bibelselskabet i første omgang kun udgiver to bøger fra Det Gamle Testamente, vil Morten Thomsen Højsgaard gerne løfte sløret for, hvad der kommer til at ske i Det Nye Testamente.

“Jesus er blevet til J-sus, din bro’, som Big Daddy har sendt til Jorden for at fortælle os, at vi er meganice. Desværre kommer der haters og disser J-sus, så det ender med ultravold,” siger generalsekretæren.

Til sidst får J-sus alligevel et comeback, ender tilbage hos Big Daddy og får disciplene til at freestyle for vildt.

“Vi regner ikke med, at nutidens unge forstår udtrykket ‘tungetale’,” forklarer lektor i teologi, Søren Holst, der er en af oversætterne.

Bibel uden sexisme
Den moderne bibel er særligt rettet til unge, men Bibelselskabet har fået blod på tanden og overvejer derfor at lave flere versioner til andre målgrupper.

“Et af Biblens problemer er, at den kan virke en smule diskriminerende over for andre religioner end jødedom og kristendom, ligesom den indeholder vers, der kan opfattes som sexistiske eller racistiske. Det med slaveriet er heller ikke så godt,” siger Morten Thomsen Højsgaard og mener, at løsningen er en mere inkluderende og tolerant Bibel:

“Jeg forestiller mig en pamflet, hvor der står, at Gud elsker verden, og Jesus kommer med nogle statements om lighed og kærlighed.”