Med belgisk snilde og et øje for detaljer vil det forhåbentlig lykkes den lille mesterdetektiv at gøre, hvad PET og det danske politi ikke har formået.

Skridtene var afmålte og blikket fast, da Hercule Poirot i lørdags afsøgte gerningsstedet for spor og en enkelt gang tog sin pincenez op til øjet for at se nærmere på en dørkarm.

Efter ti minutter bekendtgjorde den pertentlige belgier, at han gerne ville afhøre alle de implicerede i den lejlighed, hvor Lars Hedegaard boede, da han for halvandet år siden blev udsat for et attentatforsøg.

Flere mistænkte
Typisk inddrager politiet ikke udenlandske detektiver i deres efterforskningsarbejde, men nu hvor Lars Hedegaards formodede attentatmand er på fri fod, må drastiske midler tages i brug.

“I starten var vi meget skeptiske, da en betjent fra Odense, som kendte til Poirots flotte detektivarbejde fra en sag på Orientekspressen, foreslog, at vi ringede til ham. Men nu kan vi godt se, at hans lidt utraditionelle midler måske vil føre til noget. Han har i hvert fald udvidet feltet af mistænkte,” forklarer kriminalkommissær Dorit Marstal og henviser til de otte mennesker, som ifølge Poirot kan have noget med drabsforsøget at gøre.

De mistænkte inkluderer flere medlemmer af Hedegaards familie, hans gamle vicevært, en kæreste fra gymnasiet, en unavngiven butler og faktisk også Lars Hedegaard selv.

Et speget spil
“Det er et meget speget spil,” siger Hercule Poirot, der ikke engang er sikker på, at den mand, som skulle udleveres til Danmark, men som en tyrkisk domstol forleden løslod, var involveret. I hvert fald ikke på den måde, som Københavns Politi tror.

“Attentatmanden stod meget tæt på Lars Hedegaard, men ramte ham ikke. Var det i virkeligheden en anden, han ville ramme? Og hvem siger, denne forbrydelse har noget med Hedegaards politiske udtalelser at gøre? Måske er al denne islamkritik blot en facade, der skal bane vejen for den egentlige forbrydelse,” uddyber Poirot, der endnu ikke er færdig med sine afhøringer.

“Når jeg har fundet de ti mennesker, som er indblandet i denne sag, samler jeg dem alle i Lars Hedegaards tidligere stue, hvor det vil vise sig, hvem der egentlig står bag denne her affære,” lover mesterdetektiven og tilføjer, at “den mystiske X” også vil være til stede.