En 63-årig journalist indrømmer, at han ikke kender en eneste prisvindende kollega, som har medvirket til drab eller andre alvorlige straffelovsovertrædelser.

“Hvis jeg skal være helt ærlig, så er det jo ikke noget, som jeg er stolt af at tale om. Selvfølgelig ikke.”

Ordene falder på en café på Vesterbro, hvor den 63-årige journalist Torbjørn Kristensen fra Information har indvilget i at møde RokokoPosten til en alvorlig snak om noget, der har ligget som en sort skygge over hele hans karriere, og som også truer med at gøre hans otium ubærligt.

Aldrig hørt om noget
Torbjørn Kristensen mener, at tiden er inde til at bekende fortidens synder og drager et dybt suk, inden han begynder at fortælle om det, der har redet ham som en mare.

“Altså, jeg kender ingen som helst i den publicistiske branche, som har dræbt nogen i revolutionens tjeneste. Ikke nogen overhovedet. Selvom jeg faktisk var medlem af Venstresocialisterne i en periode og også abonnerede på en avis fra Internationale Socialister engang i 1980’erne, hørte jeg aldrig noget som helst,” fortæller han, tydeligt berørt.

En tidligere redaktør på avisen, der foretrækker at være anonym, bekræfter, at Torbjørn gennem hele sin karriere er blevet holdt uden for fællesskabet af pressefolk, som kendte til forbrydelser i revolutionens tjeneste.

“En taber, ikke en stikker”
“Haha, nej. Torbjørn ved intet om noget som helst. Ingen af dem, jeg kender, som har stået bag alvorlig politisk vold eller drab kunne drømme om at sige noget som helst til Torbjørn. Ikke fordi han er en stikker, men fordi han er en taber, som ikke må være med i klubben,” siger den anonyme redaktør.

Selvom Torbjørn erkender, at han ikke har vidst noget om alvorlige lovovertrædelser, så fremhæver han dog, at han trods alt har kendskab til mindre alvorlige brud på dansk lovgivning, som han aldrig tidligere har talt om.

“Altså, jeg gik engang på gymnasiet med en, som huggede en cykel, og i 2005 kørte jeg selv flere kilometer ad Strandvejen med en defekt baglygte,” forklarer han og tilføjer, at han også engang lod en meget revolutionær journalist køre hjem i sin Jaguar XKE Roadster fra 1970, selvom vedkommende var “tydeligt beruset”.