“Et Tourettes-ramt ringvrag” og en “anmeldertype, der var en skamreden kliché for årtier siden” er blandt de ord, som danske anmeldere af anmeldere har hæftet på Ekstra Bladets musikanmelder, Thomas Treo.

De danske dagblades metaanmeldere er ikke nådige i deres vurdering af Ekstra Bladets Thomas Treos virke. Højst en enkelt stjerne kan det blive til, og flere anmeldere kvitterer med ingen stjerner overhovedet.

Politikens metaanmelder beklager således, at Treo ikke stoppede, mens tid var:

“Måske var der engang, hvor Treo havde en berettigelse, men de dage er for længst forbi. Nu vælter han som et Tourettes-ramt ringvrag rundt i spalterne. På mange måder er det sørgeligt at se en mand, der engang havde evner som skribent, prøve at finde sin plads ved at gå til koncerter med 13-årige Justin Bieber-fans.”

Kan ikke lide musik
Berlingske skriver, at man i meget af Treos arbejde fornemmer en rastløs og indebrændt bitterhed over at være blevet sat til at anmelde musik, hvilket Treo ifølge avisen “tydeligvis slet ikke kan lide”, dog med Bruce Springsteen som en enkelt mulig undtagelse. Avisen fortsætter:

“I mere kyndige anmelderhænder kunne denne indædte frustration over en formålsløs karriere muligvis være blevet omsat til konstruktivt og tindrende klart, patosfyldt had. I Thomas Treos tilfælde hæver bitterheden i hans skriverier sig desværre sjældent over den pubertære og dovent hadske nedgørelse af tilfældige musikanter.”

Skamreden kliché
I Jyllands-Posten, som uddeler 0 stjerner til Treo, hæfter anmelderen sig ved, at Treos anmeldertype ville have været en skamreden kliché allerede for længe siden.

“Selvfølgelig skal Ekstra Bladet være rebelsk og med kant. Og havde vi skrevet 1955, ville Treo utvivlsomt også have levet op til begge dele.  Men at se en mand på hans alder gang på gang opsøge boyband-koncerter med skrigende teenagere for derefter at forsøge at provokere de 12-årige fans til en reaktion ved at skrive, hvor kommerciel og talentløs han finder deres foretrukne musik, forekommer desperat. Ret beset ville det have været en let foruroligende kliché allerede på The Monkees’ tid,” skriver avisen.

Avisen anfører dog, at Treo, trods sine mangler som anmelder, har potentiale til at blive en rigtig god kommentator på Nationen! eller forfatter af anonyme trusselsbreve.