Med et budget på 425 mio. kr. årligt skal en såkaldt Kommissionskommission se de sidste mange års kommissioner efter i sømmene og foreslå nye af slagsen.

67 jurister, embedsfolk og sagkyndige skal bruge næste år på at undersøge, om de sidste års mange kommissioner har gjort deres arbejde godt nok.

Gruppen hedder Kommissionskommissionen og er udtænkt af justitsminister Mette Frederiksen (S).

“Nu hvor jeg har oprettet et sekretariat, der skal sørge for, at embedsmændene dropper deres kedelige politiske upartiskhed, er det kun passende, at jeg laver endnu en overflødig og omkostningstung gruppe,” forklarer Mette Frederiksen og understreger, at Kommissionskommissionen bestemt ikke bliver den sidste.

Kommissionskommissionskommissionen
“Først skal Kommissionskommissionen undersøge, om Skattesagskommissionens afgørelser var korrekte. Det kan jeg godt komme i tvivl om, når nu de frikendte min politiske modstander, Troels Lund Poulsen (V). Men den nye kommission skal også selv undersøges af en helt ny Kommissionskommissionskommission,” uddyber justitsministeren, der vil følge dette op med en tredje kommission, der skal tjekke op på Kommissionskommissionskommisionens arbejde.

“Dermed skaber vi også arbejdspladser for de stakler, der har fået en videregående uddannelse, som ingen vil belønne med et job,” tilføjer Mette Frederiksen, der desuden vil bruge Kommissionskommissionen til at oprette nye kommissioner.

Hvorfor blev 1864 dårlig?
“Først og fremmest skal vi have klargjort, hvorfor Ole Bornedals fantastiske serie, 1864, fik en så hård modtagelse til trods for dens store budget. Her regner vi med at bruge 174 mio. kr., hvilket er en million mere, end selve serien har kostet. Vi skal genskabe de dyreste scener, så nøgterne iagttagere kan se, hvad der er foregået,” uddyber Kommissionskommissionens leder, Amalie Justesen, der kommer fra en stilling som næstformand i DSU Greve-Solrød og også skal stå for Eurovision-Kommissionen.

“Vi skal restaurere B&W-hallerne igen, så vi kan finde ud af, om man kunne have afholdt Eurovision billigere,” forklarer Amalie Justesen, der regner med at bruge 113 mio. kr. på kommissionen og dens efterfølgende kommissionskommission.