Et hektisk arbejdsliv får mange kvinder til at nedfryse deres børn, indtil der kommer luft i kalenderen. Fremover vil konceptet kunne overføres på kærester og ægtefæller.

I løbet af dette år har knap 1700 danske kvinder valgt at fryse deres børn ned, mens de fokuserer på karrieren. Dermed er antallet af karrierekvinder med nedfrosne børn fordoblet siden 2033.

“Jeg føler, at det er det rigtige for mig og lille Julius. Som 42-årig i en stor lederstilling har jeg simpelthen ikke tid til at give ham min fulde opmærksomhed. Om 20 år regner jeg med at have nået mine karrieremål og være klar til kvalitetstid,” siger Josefine Poulsen, der fik sin 6-årige søn nedfrosset på Chill Child i Kerteminde.

Tog for meget fritid
Hun arbejder som global marketingchef hos Novo Nordisk, hvis amerikanske afdeling tilbyder sine kvindelige medarbejdere at få nedfrosset deres børn på virksomhedens regning. Den form for pres har Josefine Poulsen dog ikke oplevet.

“I forvejen brugte jeg 90 timer om ugen på jobbet, så der har ikke været brok fra ledelsen. Det handlede mere om, at min fritid gik med at hyre barnepiger, arrangere weekendophold og snakke med Julius’ far om ligegyldigheder som skolevalg,” forklarer marketingchefen, der sidste år blev skilt fra Alex Skodsborg, der også har travlt med sit job som chef for rejseselskabet Exotic Lolland.

Nedfrysning af børn er i dag juridisk set morens beslutning, så Alex Skodsborg protesterede en smule, da han fandt ud af, at hans søns kropstemperatur lå på 11 grader.

“Min kæreste havde lige afsluttet gymnasiet og kunne godt tænke sig at passe børn, mens jeg besteg bjerge og fik forretningen til at vækste. Så kunne jeg snakke med Julius, når han blev 17-18 år og dermed lidt interessant at høre på,” siger den 44-årige iværksætter, der overvejer at skrive en kronik til Politiken om den kønsdiskriminerende frysepraksis, når han får tid.

Kan bruges på din partner
Chill Childs administrerende direktør, Emma Kingo, er glad for, at konceptet har vind i sejlene og planlægger at overføre det på ægtefæller og kærester:

“Hvis du har en partner, der ser slap ud, kan du nedfryse vedkommende og finde en yngre partner. Når der så er gået 20 år, er du blevet gammel, mens din gamle partner stadig er frisk og spændstig. Og desuden har 20 år ekstra at leve i!”