Foto: Tammy McGary, Flickr

En vidundercreme lokker med at gøre dig 20 år yngre på en enkelt nat. Men det er ikke lykken, erfarede den førhen 37-årige Sanne Enemark.

Det er lørdag formiddag. Sanne Enemark har fødselsdag. Men intet er, som det plejer. Hvor er hun? Hvorfor hænger der plakater med popidoler på væggen? Få øjeblikke senere, da hun åbner et brev med information om demokrati og stemmeret, går den frygtelige sandhed op for hende: Hun fylder slet ikke 38, men 18.

Dagen før var Sanne Enemark 37 år. Som mange andre kvinder, der nærmede sig slutningen af 30’erne, var hun mismodig over det stigende antal rynker og ansigtshudens tiltagende slaphed. Derfor slog hun til med det samme, da hun på en shoppetur opdagede natcremen ReYouth, der lokkede med at gøre hende 20 år yngre på en enkelt nat.

For sandt til at være godt
Sanne syntes, det lød for godt til at være sandt. Men hun købte den alligevel, for hun tænkte, at det ville være skønt, hvis hun kunne tage mod sine fødselsdagsgæster uden et tykt lag makeup til at skjule rynkerne.

“Men så var det altså for sandt til at være godt,” lyder det fra den frustrerede teenager, som RokokoPostens reporter møder uden for det gymnasium, hvor hun endnu engang må færdiggøre 3.g.

Hun tager en slurk af sin Bacardi Breezer, før hun fortsætter:

“Jeg mener: Mine lærere er fucking yngre end mig – eller det var de i hvert fald, før jeg brugte den åndssvage creme. Og drengene! Helt ærligt, de er bare så umodne, og jeg datede faktisk en rigtig sød mand, men han er 45, så ham tør jeg sgu da ikke se igen. Hvad vil de andre fra klassen ikke tænke?”

Ingen beviser
Ordene vælter frem i et stort virvar. Sanne Enemark aner ikke, hvad hun skal stille op. Og forældrene, som hun bor hos igen, viser ingen tegn på forståelse.

“Det gjorde de heller ikke, sidst jeg var 18,” sukker hun.

Før uheldet havde Sanne Enemark gennemført en længerevarende uddannelse og var godt i gang med karrieren. Alt dette er også slut nu:

“Selv mit cpr-nummer er ændret. Jeg kan slet ikke bevise, at jeg i virkeligheden er 38 år, færdiguddannet og har flere gode ansættelsesforløb på CV’et.”

Hun har overvejet at søge erstatning fra producenten.

“Men hvad skulle det nytte? Cremen holdt jo, hvad den lovede,” slutter hun.