Foto: Jacob Munk-Stander, Flickr

Da Lars Geertsen forleden var til julefrokost med sine kolleger, nægtede han kategorisk at sige noget som helst, der gav mening, selvom hans viden om alt var alle andres langt overlegen.

“Enhver kan da sige sig selv, hvad Barack Obama i virkeligheden har gang i med de kurdere,” lød det med stor overbevisning fra 46-årige Lars Geertsen, der i weekenden var til julefrokost med sine kolleger fra en mellemstor virksomhed i Ringkøbing, da snakken faldt på USA’s strategi i kampen mod Islamisk Stat.

Men da interesserede kolleger bad ham uddybe, foreslog han i stedet en skål.

“De ville jo alligevel ikke fatte noget, og stemningen trængte ærligt talt til et løft,” udtaler Geertsen, der er uddannet revisor, efter hændelserne.

Verden vil bedrages
I alt 48 gange under den tre timer lange julefrokost demonstrerede Lars Geertsen på tilsvarende vis sin overlegne indsigt i alt fra ebola og nødhjælpsorganisationernes fejlslagne strategier til fodboldlandsholdets chancer for at komme med til EM i 2016, helt uden at bakke sine påstande op med argumenter eller meningsfulde begrundelser.

“Hvis man ikke selv kan se det, nytter det ikke noget, at jeg prøver at forklare det,” lyder det efterfølgende fra Lars Geertsen, der fortsætter:

“Verden vil bedrages, og folk snakker alligevel bare i øst og vest.”

Ingen bortforklaringer
Enkelte kolleger gav efter julefrokosten udtryk for, at Lars Geertsen måske tog munden for fuld og i virkeligheden ikke havde så meget forstand på tingene, som han påstod.

“Han sagde jo intet klogt. Pustede sig op, men vidste intet, når det kom til stykket. Han talte jo bare udenom eller bortforklarede alting som en anden politiker,” lyder det fra hans kollega fra virksomhedens administrative afdeling, Morten Birk.

Det, mener Lars Geertsen, er en helt forkert opfattelse:

“Jeg giver ikke en skid for bortforklaringer. Folk må stå ved, hvad de mener.”

Der var tværtimod tale om et helt bevidst valg om ikke at fremstå bedrevidende, fastslår Lars Geertsen:

“Det var en julefrokost, come on! Jeg skal sgu da ikke tage scenen fra en masse andre, bare fordi der sidder et par stykker, som tror, de kan bestille et foredrag om noget, de alligevel ikke har forstand på.”