Foto: James Lee / Flickr (modificeret)

Foto: James Lee, Flickr (modificeret)

De Konservatives problemer skyldes, at partiets angrebsmanual er udarbejdet af IKEA og indeholder uforståelige diagrammer samt alt for få møtrikker.

De Konservatives omfattende genvordigheder skyldes ifølge flere kilder, at partiets hidtil hemmeligholdte angrebsmanual, der beskrev partiets strategi i indeværende valgperiode, blev forfattet i samarbejde med den svenske møbelgigant IKEA. Manualen led derfor af alvorlige politiske og praktiske mangler, som gjorde det umuligt at konstruere såvel en stabil offensiv som defensiv politik.

Det bekræfter flere kilder internt i partiet.

Trin 2: Skyd dig i foden
Angrebsmanualen beskriver, hvordan man samler konstruktionen PÖLITIKK med stjerneskruetrækker, unbrakonøgle, tre godsejere og det meste af Nordsjælland.

Flere diagrammer er særdeles svært forståelige og opfordrer brugeren til enten at skyde sig selv i foden eller at tage førstkommende fly til Mallorca, erklærer både symbolanalytikere og tidligere konservative ministre.

En anonym kilde beskriver de omfattende problemer, som var forbundet med at anvende den kontroversielle manual.

“Vi forsøgte over flere omgange at opbygge PÖLITIKK efter anvisningerne, men alt, vi lavede, viste sig at være ustabilt og vakkelvornt,” siger kilden og forklarer, at partiet endda købte tilbygningsmodulet BARFOD, der blandt andet kom med omfattende tjeklister, som dog blot førte til, at konstruktionen blev endnu mere ustabil og skrumpede med flere procent.

Indholdet faldt ud
Og det blev værre endnu.

“Der manglende også adskillige møtrikker og andre dele, som skulle holde konstruktionen sammen. Blandt andet var GUD og FÄDDRALAND helt forsvundet et sted i processen. Hver gang, vi forsøgte at sætte politik på alle hylderne, så faldt det bare ud og lå i en stor bunke og rodede på gulvet,”  siger kilden, som dog mener, at der kan være håb for partiet fremover.

“Vi har fået en helt ny manual, der indeholder vejledning til konstruktion af en PAPE, som er noget uprøvet, men virker uskadelig. Derudover har vi parallelimporteret en spritny og ret farverig MADSHÖLGER, som vi håber kan stabilisere konstruktionen en smule, selvom enkelte i partiet mener, den har en del løse skruer,” siger kilden.