Foto: public-domain-image.com

Foto: public-domain-image.com

Knap er landet kommet sig oven på decemberstormen Alexander, før meteorologerne varsler, at støvregnen Troels er på vej til at udløse sin let fugtige hærgen.

Mange danskere har endnu ikke nået at rejse væltede havemøbler og fjerne nedblæste blade fra kælderskakter efter decemberstormen Alexanders hærgen. Men vejrgudernes rasen lader sig ikke tæmme, og nu viser det danske vejr tænder igen.

Denne gang er der tale om et vejrfænomen, som meteorologer har døbt Troels, der er på vej ind over landet i form af støvregn.

Risiko for klamt tøj
“Vi kan se, at en støvregn er på vej mod Danmark og forventes først at ramme Nordjylland og derefter bevæge sig i sydøstlig retning hen over resten af Danmark. I overensstemmelse med gældende regler har vi valgt at kalde den Troels,” siger Kasper Madsen, der er chefmeteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut.

Både DMI og politiet opfordrer alle til at holde sig inden døre, mens Troels raser, men skulle nogen alligevel bevæge sig ud, udpensler Kasper Madsen de risici, man løber.

“Når det bliver allerværst, regner vi med, at det kan føles som at stå under de der fugtsprinklere, som af og til går i gang over frugtafdelingen i Føtex,” forklarer chefmeteorologen og tilføjer, at det kan føre til jævnt til middelklamt og ubehageligt overtøj.

Cykler kan ruste
Også for folk, som opholder sig indenfor, kan Troels’ amokløb få konsekvenser.

“Hvis man bor i de områder, hvor det bliver værst, kan der komme så meget støvregn på vinduerne, at det bliver næsten umuligt at se ud af dem, ligesom cykler og andre metalgenstande kan risikere rust på ikke-forkromede overflader,” siger Kasper Madsen.

DMI fraråder, at man bevæger sig ud i timerne efter Troels, da man særligt i områder med glatte brosten kan opleve en stærkt forhøjet faldrisiko.

TV 2 NEWS har indkaldt alt tilgængeligt mandskab og regner med at sende direkte fra 36 forskellige steder i Danmark, fra Fanø i vest til Rønne i øst. Alle stationens udsendte reportere er udstyret med finkalibrerede regnmålere, der kan måle nedbør i nanometer.

Økonomer tilknyttet forsikringsbranchen forudser, at støvregnen Troels kan blive næsten lige så dyr for den danske samfundsøkonomi som forårsbrisen Estrella-Victoria, der ramte landet i slutningen af maj, eller oktobertågen Berit.