Foto: Zenia Larsen, RokokoPosten

Foto: Zenia Larsen, RokokoPosten

En 34-årig kvindes mistænkelige adfærd tiltrak i går opmærksomhed i stormagasinet Salling i Aarhus. Kønsforsker mener, at der er tale om en transmand.

Stik mod hvad man kunne forvente af et menneske af hunkøn, gik 34-årige Signe Høyer lige forbi tilbuds-øen, da hun onsdag eftermiddag var i Salling.

I stedet gik hun i Salling Super, hvor hun stilede direkte mod den pakke økologisk oksekød, hun var kommet efter, hvorefter hun forlod stormagasinet uden så meget som at kigge på andre varer.

“Sådan en adfærd vækker naturligvis mistanke, så jeg tilkaldte straks assistance. Især op til jul sker det bare ikke, at kvinder går direkte forbi tilbuds-øen,” fortæller butiksdetektiv Bent Petersen.

Muligvis transmand
Kønsforsker Merete Søndergaard fra RUC kan godt forstå butiksdetektivens mistanke, men mener, at der ikke nødvendigvis ligger uærlige hensigter bag sådan en adfærd.

“Mit gæt er, at Signe Høyer er en transmand. Det forklarer i hvert fald hendes højst usædvanlige opførsel i stormagasinet. Enhver ved jo, at kvinder tiltrækkes af tilbud, så derfor er der grund til at antage, at hun i virkeligheden slet ikke er en kvinde,” siger hun.

Et andet bud kunne være, at Signe Høyer slet ikke lagde mærke til tilbuds-øen, men det, mener Merete Søndergaard, er ikke i sig selv en forklaring.

En kvinde vil selvfølgelig lægge mærke til tilbuds-øen, ligesom hun vil ose lidt rundt for lige at kigge på forskellige varer, når hun alligevel er der. Når et menneske bare stiler direkte mod en bestemt vare og går uden at lægge mærke til andet, kan det menneske ikke være kvinde i traditionel forstand.”

Ligeglad med shopping
Signe Høyer, som RokokoPosten identificerede ved hjælp af billeder fra Sallings overvågningskameraer, forklarer selv, at hun aldrig har interesseret sig for shopping.

“Det siger mig bare ingenting, og i går skulle jeg altså bare have en pakke af det gode, økologiske oksekød, som jeg ved, de har i Salling Super. At jeg lige kom forbi tilbuds-øen er helt tilfældigt,” siger hun og benægter, at hun i virkeligheden er en mand.

“Det er godt nok fjollet,” siger hun.

Merete Søndergaard fastslår dog, at stigmatiseringen af transpersoner kan påvirke Signe Høyers vilje til at erkende sit rigtige køn.