Foto: Catalin Pop, Freeimages.com

Foto: Catalin Pop, Freeimages.com

Med 53 smagfuldt ærlige billeder af sin krop viser Julia Sennenwald, at hun ikke behøver nogens anerkendelse for at elske sig selv.

Foto på side 19: Julia Sennenwald er iført sweater og stramme jeans, mens hun er i gang med at gøre rent. Hendes krop lever ikke helt op til modebladenes standarder; numsen er lidt for stor og læberne ikke helt så svulmende, som plastikkirurgerne nok kunne tænke sig. Makeup har hun heller ikke på.

“Jeg vil godt vise unge piger, at livet ikke kun handler om at have den rigtige krop og det rigtige ansigt. Derfor har jeg lavet en bog, hvor man ser min krop og mit ansigt på 53 forskellige måder,” siger den 27-årige stylist om sin nye fotobog, “Billeder af min krop, der viser, hvor ligeglad jeg er med andres meninger om min krop”.

Større problem end kræft
Bogen skal gøre op med rigide og uopnåelige skønhedsidealer, der ifølge Sennenwald fylder alt for meget i moderne kvinders bevidsthed.

“Kravet om, at man skal se godt ud, er et kæmpe problem for danske kvinder, formentlig større end både kræft, arbejdsløshed og ensomhed tilsammen. Så nu ville jeg være den, der gik ud og sagde: Du er OK, selvom du er en størrelse 40,” siger Julia Sennenwald og påpeger, at de fleste mænd faktisk godt kan lide kvinder, der hverken er så tynde eller smukke som den typiske model.

“Faktisk tror jeg, at mænd er villige til at tage skridtet videre og tænde på decideret grimme kvinder, der fx vejer over 100 kilo eller har udslæt i hele hovedet. Men modebladenes idealer forhindrer dem i det,” mener Sennenwald, der har hørt fra flere mænd, at de godt kunne finde på at gå i seng med hende, selvom hun ikke ligner en model.

Ikke grim nok
Julia Sennenwalds veninde, Maj Åsing, har købt bogen og finder Julias projekt både modigt og ambitiøst. Men veninden kunne godt være gået endnu længere.

“Sagt ligeud synes jeg ikke, at hun er grim nok på billederne. Eksempelvis kan man tydeligt se både mascara og foundation på side 39, og hun suger kinderne ind på side fire. Jeg vil godt acceptere hendes krop, som den er, men så skal den lige være lidt mere klumpet og frastødende,” slutter Maj Åsing og henviser til den finske kunstner Iiu Susiraja som et bedre forbillede.