Foto: Andrea Kratzenberg, Freeimages.com

Foto: Andrea Kratzenberg, Freeimages.com

Politikerne er magtliderlige karriereryttere, mener Dennis Jensen, der sagtens kunne løfte niveauet på Christiansborg, hvis bare han havde tid og lyst.

Med Helle Thorning-Schmidts nytårstale kom der for alvor gang i spekulationerne om det kommende valg og dermed også en stigning i Dennis Jensens politikerlede.

“Tænk, at alle de snakkende hoveder gider gå op i det. Det er jo rent spin og røgslør, som ingen fornuftige mennesker kan interessere sig for,” mener den 41-årige produktionsleder, der startede som en let skeptisk ung vælger, men efterhånden er blevet fuldstændig desillusioneret, hvad angår politik.

Integritet og visioner
“Hvis jeg ikke havde så travlt, ville jeg gerne vise Christiansborg og vælgerne, hvad integritet og visioner betyder,” siger Dennis Jensen, der blandt andet har gode idéer til, hvordan man kan imødegå klimaforandringer, skabe arbejdspladser og integrere samtlige ikke-vestlige indvandrere.

“Men det er jo ikke noget, de fatter inde på Borgen eller i Bruxelles for den sags skyld. Derinde er man mere optaget af at hytte sit eget skind, nasse på skatteborgerne og kun tænke frem til næste valg,” mener han og peger på Lars Løkke Rasmussens seneste skatte- og bilagssager:

“I hans stilling kan man ikke tillade sig at opføre sig så lumpent. Jeg ville have udvist langt mere omtanke og integritet, som det passer sig for en måske kommende statsleder. Lige nu har jeg ikke den store lyst til at blive Venstres leder, men det kommer måske senere.”

Korruptionens hængedynd
Dennis Jensen har dog overvejet at hjælpe den smuldrende politiske kultur op af det, han kalder korruptionens hængedynd, på andre måde end ved direkte politisk arbejde.

“Et egentligt job som pressemedarbejder eller embedsmand gider jeg ikke; det er for hårdt og kedeligt. Men jeg har påvirket processen gennem flere læserbreve,” siger han og henviser til sit endnu upublicerede indlæg “Jeg hader politik”, der allerede har fået fire likes på Facebook.

“Af en eller anden grund gider ingen at trykke det, så jeg har sendt det hele til Christiansborg. Nu er det op til de såkaldt folkevalgte, om de vil reagere. Jeg gider i hvert fald ikke gøre det nemt for dem,” slutter Dennis Jensen.