Ill.: Pixabay

Ill.: Pixabay

Da gudsfornægter Tore Hansen i løbet af kort tid blev skilt og mistede sit arbejde, gennemgik han en længerevarende krise, der ikke førte til, at Gud åbenbarede sig for ham.

Grafiker Tore Hansen på 39 år har hele sit liv været overbevist om, at der ikke sidder nogen gammel mand med langt hår og skæg på en sky oppe i himlen. Derfor forventede han ikke at møde Gud, da han for to år siden gennemgik sit livs største krise, hvor han blev skilt fra sin kone gennem 13 år og fyret fra et job, han havde haft næsten lige så længe.

“Det skete så heller ikke. Jeg var dybt nedtrykt og overvejede på et tidspunkt at tage mit eget liv. Men det bragte mig ikke tættere på nogen hævngærrig og småpsykopatisk himmelnisse,” siger han.

Frygtede det værste
Oplevelsen af at være kommet gennem sit livs største krise uden religiøse vrangforestillinger har styrket Tore Hansens overbevisning om, at ateisme er sandhed. 

“Hvis Gud var til, så var det jo netop her, han ville have opsøgt mig, ikke sandt? Men det gjorde han ikke. Det må være bevis nok,” siger han.

Han indrømmer dog, at han frygtede det værste.

“Jeg har jo læst i Den Lille Ateismus, at mennesker ofte lader sig forføre af overtro, når de er allerlængst nede. Men jeg holdt stand og kom igennem det uden at forfalde til noget overnaturligt,” forklarer han og tilføjer, at han blev godt hjulpet på vej af sine Richard Dawkins-bøger og Darwinfisken, som han som 19-årig fik tatoveret på sin venstre underarm.

Personlige Ateister
I dag er Tore Hansen kommet gennem sin krise. Han har fået nyt job og en kæreste, der ligesom han selv personligt har oplevet, at Gud ikke er der.

“Da vi har nogle meget dybe, personlige oplevelser af gudsfravær, har vi stiftet Selskab for Personlige Ateister, for vi føler os ikke længere hjemme i Ateistisk Selskab, hvor man kun henviser til videnskab og ikke interesserer sig for, om gudsfornægtelsen er et personligt eller akademisk anliggende.”

Den nye bevægelse har allerede mødt kritik fra kristne, som medlemmerne har forsøgt at hverve.

“Det kommer nu ikke bag på mig,” siger Tore Hansen og slutter:

“Det er typisk religiøs undertrykkelse, som da kirken brændte Galileo på bålet for at sige, at Jorden var rund.”