Foto: Teresa Howes, Freeimages.com

Foto: Teresa Howes, Freeimages.com

Ytringsfriheden er ikke truet, så længe jeg kan lægge billeder af lækre kager ud på min blog, siger Bibbi Hansen, der ville ønske, at medierne udviste samme mod.

Bibbi Hansen ser sig omkring, idet hun hiver sine nøgler frem og låser sig ind i det lille rækkehus, der ligger et sted i Jylland. Vi må ikke skrive hendes adresse, da den 43-årige kvinde bag bloggen Bibbis Bagværk længe har trodset de uhyggelige trusler mod ytringsfriheden, der findes i Europa.

“Jeg poster alle de billeder af lækre og kunstfærdige kager, jeg vil. Julecupcakes med mintglasur, pecannøddetærte, rabarbermuffins, det holder aldrig op. Sådan understreger jeg, at for mig er ytringsfriheden ikke truet,” siger Bibbi Hansen, der godt kan forstå, at journalister i Danmark er bange, men at de sådan set bare må tage sig sammen.

Provokerende bagværk
“Når jeg åbent og bramfrit viser hele verden, hvordan man laver den perfekte glasur på en glutenfri kokoskage, er det vel ikke for meget forlangt, at andre mediefolk udviser samme mod og journalistiske integritet?” spørger bloggeren, der siden 2006 har skrevet om boligindretning, blomsterdekorationer og senest altså bagværk i alle dens former, også de provokerende.

“Frihed er, som George Orwell sagde, retten til at fortælle folk, hvad de ikke ønsker at høre. Da jeg eksempelvis trodsede dogmet om, at man ikke må stille fondant på køl, fik jeg mange vrede mails; en enkelt kvinde sagde endda, at jeg var en umoralsk stemme i bagværksdebatten. Men jeg stopper ikke,” siger den stædige blogger, der endnu ikke har modtaget dødstrusler, men mener, at det kun er “et spørgsmål om tid”.

PET holder øje
“Jeg har allerede kontaktet PET og forklaret dem, hvor jeg står, når det kommer til absolut og uindskrænket ytringsfrihed. Efter at de nøje havde gennemlæst mine kompromisløse ytringer, sagde de, at de ville holde øje med mig,” uddyber Bibbi Hansen, hvis seneste blogindlæg er en opfordring i bagværksform til medierne om at kaste sig ind i kampen.

“Det er en opskrift på den såkaldte ytringskage, som er en vaniljecheesecake med jordbær og frygtløs hvid chokolade. Kagen indeholder ingen hykleri eller letkøbte statements, kun ren frihed og de modigste råvarer.”