Foto: DIPB Images, Flickr

Foto: DIPB Images, Flickr

Efter grundig selvransagelse og uden nogen særlig anledning har den humoristiske netavis RokokoPosten besluttet sig for at fokusere på konstruktiv, inkluderende og ikke-stødende satire.

Den danske satireavis RokokoPosten har i årtier begejstret mange læsere med satire over det hjemlige nyhedsbillede. Men ofte har avisen også fået hård kritik for at lange ud efter deltagere i den offentlige debat med en pen, som man i bakspejlet erkender, til tider har været en kende for spids. Men nu skal det være slut med de grove og karikerede fremstillinger af aktuelle begivenheder, erklærer redaktionen.

“Vi tror ikke på, at den konfrontatoriske og bidende satire er fremtiden, men at den hører en forgangen tid til. Sagt direkte er latterliggørelse meget 2014, hvorfor vi fremover vil fokusere på en form for humor, der i stedet for at være bidende og gemen viser et imødekommende, hjerteligt og tolerant smil til alle,” skriver de tre redaktionsmedlemmer i en pressemeddelelse.

Inspireret af DR
Redaktionen understreger, at beslutningen ikke har noget med aktuelle begivenheder at gøre, som man af respektfulde og hensyntagende grunde ikke ønsker at omtale, men forklarer, at man har fået inspiration til den nye linje fra anden side.

“Vi har set, hvordan DR’s nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, har fejret enorme triumfer med sit fokus på konstruktive nyheder, og hvordan DR ligeledes har valgt at tænke sig utrolig grundigt om, før de vælger ikke at dække journalistiske historier eller sende dokumentarer, der kunne vise sig mindre redaktionelt opbyggelige eller indholdsmæssigt problematiske,” erklærer redaktionen.

Aer på kinden
Derfor vil det fremover være en ganske anderledes og positiv satireavis, som læserne vil opleve.

“Vi har rigtig mange sjove og kreative ting på tegnebrættet, som vi tror, alle vil værdsætte. Her er tale om respektfuld humor, som ikke sparker hverken opad eller nedad, men i stedet på opbyggelig vis aer alle samfundsgrupper på kinden,” skriver redaktionen og kommer med flere eksempler på fremtidige satireartikler, som læserne kan glæde sig til:

“Kompetent politiker gør noget godt på en rigtig sjov måde”, “Tandbørste gør op med dårlige ånde” samt “Trykfejl gør kedelig overskrift sjov”.