Foto: Mogens Engelund, Wikimedia Commons

Foto: Mogens Engelund, Wikimedia Commons

Det er en hån mod ytringsfriheden, at seerfavoritten Bo Lidegaard skal kæmpe om sejren i den store Charliedyst i aftenens finale, mener Katrine Winkel Holm og Martin Krasnik, der blev stemt ud i sidste uges semifinale.

Det er i aften, det sker. Efter mange intense dyster i DR’s succesrige reality-talentshow, Den Store Charliedyst, skal Linse Kessler, Facebook-Gunnar og Bo Lidegaard dyste om sejren i det store finaleshow.

Men det er ikke alle, der er lige begejstrede for dommerne og seernes valg. Flere af de udstemte deltagere mener, at Politikens chefredaktør, Bo Lidegaard, burde have været ude af konkurrencen for længst. Teolog og formand for Trykkefrihedsselskabet Katrine Winkel Holm er blandt de ihærdigste kritikere.

“Det er en hån mod ytringsfriheden, at Bo Lidegaard er i finalen i stedet for værdige forkæmpere som jeg selv, Martin Krasnik, Mads Brügger og Jacob Mchangama,” lyder det fra Winkel Holm, der dog glæder sig til at se Linse Kessler og Facebook-Gunnar i finalen.

“Facebook-Gunnars præstation i semifinalen, hvor han rappede uddrag af sine egne opslag, var klart en sejr for ytringsfriheden, men Linse Kesslers Muhammedhånende jitterbug var bestemt også en finaleplads værdig.”

Laver en Allan Simonsen
Journalist Martin Krasnik, der ligesom Katrine Winkel Holm blev stemt ud af seerne i sidste uges semifinale, mener, at feltet havde set anderledes ud, hvis det kun havde været dommerstemmerne, der talte.

“Bo Lidegaard har lavet en Allan Simonsen. Han er blevet båret igennem af seere, der elsker det bløde og indholdsløse, mens vi andre, der har fået bedre karakterer af dommerne, måtte forlade konkurrencen i utide,” siger Martin Krasnik.

Bevægende tomhed
Forhenværende folketingspolitiker Naser Khader, der som den første måtte forlade konkurrencen efter at have fået bundkarakterer af dommerne, mener derimod, at Bo Lidegaards illustration af tomhed som ytringsfrihedens grundessens var både stærk og bevægende.

Han er ikke den eneste af dystens deltagere, der bakker op om Lidegaard. Moses Hansen, Ronnie fra Viborg og Anna Mee Allerslev mener, at Lidegaards finaleplads er velfortjent.

“Men vi hepper på Linse. Hendes bryster er et værdigt symbol på ytringsfrihed,” siger de samstemmende.