Foto: Marek Bernat, Freeimages.com

Foto: Marek Bernat, Freeimages.com

Vrede, frustration og forargelse fylder befolkningen, der i stort tal samler sig på sociale medier for at rase ud. RokokoPosten undersøger fænomenet nærmere.

“Aaargh!”

Sådan lyder et harmdirrende indlæg fra en vred dansker, der i sidste uge udløste sin frustration på de sociale medier. Borgeren, den 48-årige socialpædagog Janni Hovgaard fra Greve, er kun en ud af flere tusinde forargede mennesker, som lige nu raser overalt. RokokoPosten har talt med Janni, der i øvrigt er mor til Frederik på 13 og Malou på 8, for at finde grunden til den voldsomme indignation.

I er mange, der raser lige for tiden. Hvordan kan det være?

Aaargh!

Skyldes det, at du personligt er frustreret over landets statsministerkandidater …

Aaaaaaaargh!

… eller at du ikke ser nogen fremtid for Grækenland som en del af eurozonen?

Aargh! Aargh! Aargh!

Jeg forestiller mig også, at det kan have meget med indvandringspolitikken at gøre … 

AAAARGH!

Eller hvad med den øgede risiko for terror, den stigende islamisering i Europa, volden, forråelsen og den pinligt ringe behandling af eksempelvis hunde og marsvin?

Aaaaaaaaaaaaargh.

Det er forståeligt nok, at både nationale og internationale problemer fylder meget i din bevidsthed, især når man tænker på, at det enkelte menneske i en globaliseret, multikulturel og stadigt mere kompleks virkelighed sandsynligvis føler sig både overeksponeret for problemstillingerne og magtesløs i forhold til at træffe moralske beslutninger, der kan påvirke udviklingen i retning af fredelig sameksistens på tværs af nationer og religioner, et mere gennemsigtigt demokrati i Danmark, en bæredygtig levevis på hele planeten og en ansvarlig privatsektor, hvor store multinationale firmaer stilles til ansvar, mens staten holder sit bureaukrati på et minimum. Hvad tænker du om denne historiske situation, der fordrer både intellektuel konsekvens og eksistentiel eftertanke?

Argh.

Mener du, at medier, politikere og meningsdannere har et ansvar?

Argh.

Tror du, at en demokratisk oplyst befolkning som den danske vil fortsætte med at rase, så længe disse parter ikke er sig deres ansvar bevidst, men i stedet krampagtigt klynger sig magt, status og rigid vanetænkning?

Arghhhhhhh.

Ville det hjælpe, hvis prisen på benzin og cheeseburgere faldt?

Argh.