Foto: Folketinget.dk

Foto: Folketinget.dk

Venstres politiske ordfører er kommet i strid modvind efter at have generaliseret voldsomt om hankønnede mennesker på baggrund af en isoleret oplevelse, hvor en lille gruppe drenge opførte sig grænseoverskridende.

Venstres politiske ordfører Inger Støjberg kunne tirsdag på sin Facebook-profil berette, at hun havde været en tur i biografen og der haft en stærkt problematisk oplevelse med en gruppe drenge, som angiveligt “sparkede på stolen, talte, kommenterede og kastede med slik”. Det fik politikeren til at fare i flint, spørge “Hvornår sænker I drenge skuldrene?” og advare dem om, at de vil få det “rigtig svært”, hvis de ikke ændrede adfærd.

Selvopfyldende profeti
De hårde ord fik kort efter partikollegaen og EU-parlamentarikeren Jens Rohde til skarpt at lange ud efter Inger Støjberg på sin egen Facebook-profil.

“Støjberg er som altid ude på at forpeste kønsdebatten med den slags groft forhånende udsagn om drenge og mænd. Blot fordi man har en penis, er det ikke ensbetydende med, at man er en ballademager; rigtig mange drenge og mænd er helt almindelige samfundsborgere. Og helt ærligt: Kan Støjberg overhovedet med sikkerhed sige, at der faktisk var tale om drenge og ikke blot korthårede piger?”

Jens Rohde frygter desuden, at udsagnene kan blive en selvopfyldende profeti, som vil få flere drenge og mænd til at opføre sig grænseoverskridende, fordi de bliver marginaliseret af de voldsomme generaliseringer og den barske tone, som Støjberg lægger for dagen.

Rønn: Piger larmer også
En anden kollega, nemlig Venstres Birthe Rønn Hornbech, har også meldt sig på banen med kritik af den politiske ordfører.

“Tror Inger Støjberg måske også, at alle mænd er snigskytter eller amerikanere, bare fordi hun var inde og se en film om en mand, som var begge dele (American Sniper, red.)? Det er jo absurd,” siger Birthe Rønn Hornbech og tilføjer, at hun også selv har oplevet flere piger og kvinder, som har ødelagt adskillige ellers glimrende gudstjenester med vilde popcornkast og sparken til kirkebænke.

Den barske kritik fik fredag Inger Støjberg til offentligt at beklage sine udsagn og præcisere, at hun fremover kun vil fremsætte generaliserende udsagn om indvandrere, kvinder og andre grupper, der ikke er underlagt samme hensyntagen i den offentlige debat.