Foto: Luca Galuzzi, Wikipedia

Foto: Luca Galuzzi, Wikipedia

Ved en international middag på Amalienborg blev det afsløret, at diktatoren for landet Balduristan i virkeligheden var den eksiltibetanske leder Dalai Lama i forklædning.

De første to timer af mandagens store gallamiddag for ambassadører og udenlandske statsoverhoveder, som regeringen afholdt på Amalienborg, forløb fuldstændig planmæssigt.

Kongehusets protokolchef, Søren Magnussen, fortæller:

“Folk havde gang i en virkelig hyggelig snak om alt mellem himmel og jord, der ikke havde noget med menneskerettigheder eller tortur af dissidenter at gøre. Gæsterne var færdige med fisketerrinen, som de havde fået til forret, og vi skulle netop til at servere hovedretten, krydderstegt dådyr fra de kongelige skove, da katastrofen indtraf.”

Opdager orange toga
Udenrigsminister Martin Lidegaard fortsætter:

“Jeg er ved at skåle for hensynsfuld ytringsfrihed og samhandel med den nye saudiske ambassadør, da jeg ved et tilfælde får øje på noget mistænkeligt ved manden ved siden af ham. Det er angiveligt oberst Kulumnar, diktator i Balduristan i Kaukasus, men obersten har et stykke orange toga stikkende ud under sin ordensbehængte militæruniform.”

Udenrigsministeren får to PET-agenter til at undersøge sagen, og de opdager hurtigt, at oberstens ordner for nedkæmpelse af anderledes tænkende er falske, da de tydeligvis er lavet af blik og ikke dissidenters tandguld som den ægte vare. Resolut hiver en af PET-mændene Kulumnar i overskægget, der nemt falder af og bekræfter deres værste frygt: Obersten er i virkeligheden den tibetanske åndelige leder Dalai Lama, som det er lykkedes at snige ind til de danske ministre og forsamlede despoter.

Råbte om nirvana
“Derefter brød kaos ud. Jeg prøvede at trøste den grædende kinesiske ambassadør, mens lamaen råbte op om kosmisk kærlighed, folkeslagenes selvbestemmelse og nirvana, hvorefter PET førte ham ud. Det var en ekstremt traumatisk oplevelse,” fortæller Martin Lidegaard.

Kongehusets protokolchef afviser, at man kunne have gjort mere for at holde lamaen ude.

“Han havde sendt officielle dokumenter fra Balduristans ambassade og kvitteringer for danske investeringer i landets oliesektor samt forfalsket rapporter fra Amnesty International om samvittighedsfanger og massive brud på menneskerettighederne, så alt så ud til at være i skønneste orden,” siger Søren Magnussen.