Foto: Benjamin Rasmussen, Freeimages.com

Foto: Benjamin Rasmussen, Freeimages.com

“Her i landet taler vi dansk, og hvis ferierende udlændinge ikke kan forstå det, må de blive hjemme,” udtaler udlændingeordfører Martin Henriksen.

Først foreslog Dansk Folkeparti at lukke uddannelser, der foregår på engelsk, og nu ønsker partiet helt at sætte en stopper for ikke-dansktalende turisters adgang til landet.

“I Danmark taler vi dansk, og det bliver udlændinge, der fx kun taler engelsk eller kinesisk, nødt til at forstå,” siger partiets udlændingeordfører Martin Henriksen, men understreger, at det bestemt ikke er nødvendigt at tale perfekt dansk for at komme på ferie her i landet:

“Hvis man kan bestå folkeskolens afgangsprøve i dansk, burde det være i orden.”

Prøve for konsulentbranchen
Derudover skal det naturligvis være tilladt for udlandsdanskere at besøge deres fødeland uden problemer, medmindre de har været væk i mere end 20 år.

“Efter så lang tid i udlandet kan vi blive i tvivl om, hvorvidt vedkommende stadig er dansk, så derfor kunne vi godt tænke os at indføre en slags indrejseprøve, bare for mennesker med dansk statsborgerskab, der er født i Danmark,” siger Martin Henriksen og tilføjer, at samme procedure kan blive nødvendig for visse danskere, der arbejder i konsulentbranchen.

Udlændigeordføreren forudser desuden, at forbuddet vil afhjælpe mange problemer med eksempelvis engelsktalende turister:

“I dag oplever mange danskere, især i de større byer og ved kysterne, at mennesker, der ikke taler dansk, spørger dem om vej og den slags. Det kan være enormt frustrerende, hvis man fx ikke ved, hvad ‘ligeud’ hedder på engelsk.”

Turist i eget land
Samtlige andre partier i Folketinget afviser forslaget og påpeger blandt andet, at et stop for ikke-dansktalende turister vil betyde et stort fald i Danmarks indtægter. Det anerkender Martin Henriksen og foreslår derfor, at man bruger udviklingsbistanden til at udligne tabet.

“Jeg synes, vi skal fordele udviklingsbistanden blandt danskerne, så de har nogle penge, de kan bruge som turister i deres eget land. Hvor mange københavnere har fx været i Varde? Har fynboerne for alvor oplevet Bornholm? Og er det virkelig så skræmmende at besøge Istedgade, bare fordi man kommer fra Nordjylland? Lad os finde ud af det.” slutter han.