Foto: Aleksandr Stennikov, Bigstock

Foto: Aleksandr Stennikov, Bigstock

Repræsentationer af chefredaktøren vil fremover være en krænkelse af det borgerlige billedforbud, lyder det fra oppositionen, der kalder Lidegaard for “den mindst perfekte person”.

Googler man Politikens chefredaktør, Bo Lidegaard, dukker utallige billeder af den 57-årige mand op på alverdens medier, lige fra Danmarks Radio til CNN.

Men står det til Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, skal den slags fotos fremover være forbudte.

“Vi opfatter Bo Lidegaard som den mindst perfekte person i verden, og som sådan leder han politisk svage sjæle i uføre og ophidser rettroende borgerlige,” udtaler Kristian Thulesen Dahl (DF), der personligt har oplevet at blive dybt forarget, hver gang han så et billede af chefredaktøren.

“Problemet er ikke kun billedet, for ved siden af vil der typisk være en stødende tekst, der forgifter nationalsjælen – når man ellers kan forstå, hvad han siger,” fortsætter partiformanden og bakkes op af Anders Samuelsen fra Liberal Alliance.

Fredens politik
“Vi borgerlige er meget kritiske over for alt, der fremstiller Bo Lidegaard i et godt lys. Du må tænke på, at vi hader ham lige så meget, som vi hader registreringsafgiften, og derfor er det meget fornærmende, når såkaldt objektive medier forurener det offentlige rum med hans tågesnak,” siger LA’s formand.

Han og de andre formænd er dog meget omhyggelige med at understrege, at borgerlig ideologi ikke er en krigens, men en fredens politik.

“At være borgerlig handler om kærlighed og tolerance, også over for anderledestænkende. Derfor har jeg lovet mig selv, at hvis jeg støder på et billede af Lidegaard, minder jeg mig selv om, at det jo ikke er selve det mest uperfekte menneske, men bare pixels på en skærm,” siger Kristian Thulesen Dahl, der indtil videre har været heldig med ikke at støde ind i chefredaktørens faktiske person.

Slår ring om Bo
Fra Enhedslisten lyder der kritik af det borgerlige billedforbud, som ifølge partiet blot vil optrappe konflikterne.

“Der er ingen grund til at billedforbyde, bare fordi man kan,” udtaler politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen, der har arrangeret en demonstration på fredag, hvor hun og ligesindede vil slå ring om Bo Lidegaard, når han går ned i Politikens Boghal.